reklama

Pani Nasťa Kuzminová! Zahoďte alibizmus, naberte prosím odvahu a povedzte Putinovi: Dosť!

Prosím Vás o to. Lebo, čím viac ruských osobností tak spraví, vrátane bývalých ruských športovcov,

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

tým oveľa väčšia šanca, že Putin, resp. ruské vojská (lebo on by sa tam ísť neopovážil) z Ukrajiny vycúvajú.

Ak by čo i len polovica súčasných, alebo bývalých ruských významných športovcov, povedalo Putinovi rázne „NIE!“, dosť pravdepodobne by sa k nim pridala značná časť ruského národa. To on, národ, má v rukách najväčšiu moc, ktorá by najúčinnejšie mohla tomu zakomplexovanému trpaslíkovi klepnúť po chvostíku, aby zahodil svoje okupačné chúťky a agresiu voči mladšej, 10 násobne slabšej sestre, a čím skôr spakoval svoje vojská z Ukrajiny. Dobrovoľne to nespraví; iba ak by na Ukrajine vznikla vláda, ktorá ho bude poslúchať. To ale Ukrajina nechce! Má právo sama rozhodovať o svojom osude. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Radoví Rusi sú zmanipulovaní Putinovou propagandou, veď Kremeľ v Rusku ovláda všetky relevantné médiá, cenzúra tam funguje aj na blogoch, a nie len tá sofistifikovaná, ako je tomu tu u nás, no a samozrejme aj na sociálnych sieťach. A Rusov, ktorí si dovoľujú proti ruskej okupácii Ukrajiny demonštrovať,  a teda chcú mier, tých „mierotvorca“ Putin necháva zatýkať. Lebo ich je len pár stovák. Ale ak by vyšli do ulíc státisíce, zatýkanie by stratilo význam, resp. nebolo by kam tých ľudí zatýkať, a nemal by ich kto v tak veľkom množstve zatýkať.  

Výsledok toho zmanipulovania je to, že radoví Rusi (a aj slovenskí prívrženci Putina) veria tomu, že on na Ukrajine robí mierotvorné poriadky..., iba sa bráni... pred zlými Američanmi..., ktorí chcú poslať z Kyjeva rakety na Moskvu..., a preto on „chudáčik“ musí bombardovať Ukrajinu.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toto zmanipulovanie a pomätenie zmyslov môžu, svojim ráznym odsúdením Putinových krokov, zvrátiť len ruské osobnosti - umelci a športovci, či už súčasní, alebo bývalí.   

Hádam nikto, aspoň trochu rozumný človek, nemôže povedať, že nechajme Putina na pokoji! nezastavujme ho! veď aj iné mocnosti sveta páchali a páchajú neprávosť! Preto aj on má právo!... Na Ukrajinu!... Toto je vrcholný alibizmus, vyhovujúci vodcovi z Kremľa. A zároveň je to cesta do pekla na Zemi. Verím tomu, že si to tu všetci uvedomujeme

  Pani Nasťa Kuzminová, 

tvrdíte, že si nemyslíte, že je Vašou povinnosťou, ako športovkyne, vyjadrovať sa na politické témy...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chcel by som Vám preto pripomenúť, alebo povedať, ak to ešte neviete, že aj postoj je čin a existuje aj morálna povinnosť. A túto zďaleka nemajú len politici, ale majú ju všetci ľudia. Aj športovci. A čím významnejší človek, tým je tá morálna povinnosť ešte väčšia.  

Ak toto uznávate, a ja chcem veriť tomu, že áno, potom asi viete, že povinnosťou (morálnou povinnosťou) každého človeka je odsúdiť to, ak silnejší ubližuje slabšiemu. To momentálne  robí prezident Ruska, ktorého ste boli občiankou, a ktoré ste svojho času reprezentovala. A aj ako slovenská občianka ste sa vyjadrili, že „moje sérdce búdet vsekdá rúskoe“. To je úplne v poriadku, to Vám nikto normálny nemôže nevyčítať. Ale aj malé deti na ZŠ vedia, že je správne, alebo dokonca sú povinné ozvať sa proti prípadným násilnostiam páchaných na ich spolužiakoch silnejšími spolužiakmi, že nemôžu pred páchaním násilia zatvárať oči, a to ani v takých prípadoch, kedy obeť možno násilníka nejako vyprovokovala. Iste uznáte, že by bolo nemiestne, ak by nejaký žiak spravil inému, hoci aj úmyselne modrinu na nohe, a ten druhý mu za to vyrazil sánku, alebo zlomil nos. A ešte zvrátenejšie by bolo, by učitelia odmietli vyvodiť voči žiakovi agresorovi zodpovednosť s odôvodnením, že veď ten slabší mu nemal spraviť modrinu no nohe. Toto sa ale deje vo vzťahu Ruska a Ukrajiny a Vy ste ticho!  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Samozrejme, ja Vám nič nemôžem nariaďovať a ani by som to robiť nechcel. Je to prosba. Jak za Ukrajincov tak za ruských vojakov, aby nemuseli zomierať na Ukrajine kvôli pošahaným záujmom ruského Vodcu.                  

Chápem, že môžete mať z takého činu - odsúdenie ruskej agresie na Ukrajine, strach, keďže v Rusku máte rodinu a psychopat Putin by sa mohol mstiť. V takom prípade by stačilo povedať: Nebudem sa k veci vyjadrovať, lebo v Rusku mám rodinu a mám o ňu strach. To by bolo voči agresorovi dostatočne veľavravné a aj oveľa sympatickejšie ako Vaše kvetnaté reči o láske a Váš (a žiaľ zďaleka nielen Váš) alibisticko-neutrálny postoj, ktorý vyhovuje len a len agresorovi Putinovi.

Ďalej tvrdíte, že si nemyslíte, že človek by sa mal vyjadrovať ku všetkému...:

Dovoľte, aby som Vám pripomenul, že ruská agresia voči Ukrajine nie je hocijaká, ale veľmi vážna téma. Vážnejšia hádam ani nemôže byť.   

K Vašim kvetnatým slovám o potrebe šírenia lásky a nie nenávisti a o tom, aby svet dostal šancu na mier...: 

Tú nenávisť zasial práve Putin (prezident krajiny, pre ktorú Vám tlčie srdce, ako ste povedali), a to tým, že napadol svojich oveľa slabších bratov a sestry na Ukrajine. To on pochoval mier. Prestaňme preto hrať na obe strany alibistickými výhovorkami, že toto nie je hokejový zápas..., aby sme fandili jednej strane...

Preto všetky známe osobnosti, a v prvom rade ruské, alebo ruského pôvodu, by barbarský útok Rusov na Ukrajincov mali tvrdo odsúdiť. V opačnom prípade ho nepriamo podporujeme.

Na záver jedna citácia z diskusie:

„Obyčajný ruský ľud vojnu síce nechce, ale zároveň chce Putina - odchovanca stalinizmu, agenta KGB, nasledovníka neslávnej NKVD, znásilňovača ruskej ústavy, aby sa mohol opätovne hrať na cára a v súčasnosti aj masového vraha, a vyšinutého trpaslíka bez kontroly, ktorý má prst na jadrovom gombíku.“

Doplnené 8 a pol hodiny po zverejnení článku:

V Rusku vládne cenzúra. Tento blog, aj keď je mimo výberu (nezobrazuje sa na titulke blogu), sa dostal do rubriky Najčítanejšie články po pár hodinách od jeho zverejnenia (maximálne 5 hodinách). Keď som blog otvoril po 8 hodinách, článok, aj keď mal cez 1.700 prečítaní, už v danej rubrike nebol aj keď 4. najčítanejší článok za 24 hodín mal v tom čase menšiu čítanosť ako tento.

Marcel Burkert

Súvisiace články:

https://blog.sme.sk/burkert/t/rusofilom-a-socialistom

Stop alibizmu

Stop alibizmu

Bloger 
  • Počet článkov:  158
  •  | 
  • Páči sa:  1 079x

- "Stop alibizmu - Has, aj čo ťa nepáli", je občianske združenie, ktoré chce v 1. rade nabádať občanov SR k spoluzodpovednosti za pomery v spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená10 ciest z bludného kruhuPolícia s.r.o.Spravodlivosť a právo s.r.o.Bankroty, úpadková kriminalitaOsobnosti alibizmuNevoličom alibistomSpoločnosťRómska otázkaIslamPlaty učiteľov a policajtovŠkolstvoZdravotníctvoŽivotné prostredieŠtátna ochrana pytliakovEnvironmentálna kriminalitaEkonomikaDôchodcomOstatná štátna správaBratislavskoKlamanie na piveOchrana spotrebiteľaO združeníRusofilom

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu