reklama

Premiér Matovič pripravil pôdu, z ktorej môže vzísť ďalší zavraždený novinár

Novinár Ján Kuciak, a s ním aj jeho snúbenica, bol s najväčšou pravdepodobnosťou zavraždený preto, lebo si dovolil suplovať politickou mocou ovládanú políciu a namiesto nej odhaľoval zlodejstvá, podvody a korupciu

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

na najvyšších miestach.

Igor Matovič, dnes predseda vlády SR, o tom nikdy nepochyboval. Mal v tom od začiatku úplne jasno – prvotný objednávateľ vraždy pochádza z radov ľudí napojených, alebo blízkych vládnucej politickej strane Smer – SD…

Logicky sa teda pred parlamentnými voľbami 2020 očakávalo, že v situácii, kedy bez Matoviča a jeho strany vtedajšia opozícia vládu nezostaví, Matovič, ako najväčší bojovník proti korupcii na Slovensku…, vstup do vládnej koalície podmieni splnením požiadavky na dokončenie odpolitizovania polície.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nestalo sa tak. A to sa premiérom stál sám Matovič. A možno práve kvôli tomu.

Zdá sa, že jeho cca 10 ročné vystupovanie v role najväčšieho bojovníka proti korupcii na Slovensku, bolo len nechutným pokryteckým divadlom. Druhá možnosť je tá, že jeho Ego valcuje jeho svedomie a zdravý rozum, čo sa doposiaľ nemalo možnosť naplno prejaviť, keďže nemal moc. Podobné valcovanie prebieha aj v prípade jeho riešenia Korona krízy. Dokazuje to aj jeho neschopnosť zodpovedať zásadné otázky s ňou spojené. Pred tým, než ho niektorí začnete obhajovať, lebo matovič…, buďte tak láskaví a najprv dajte odpovede na tieto otázky: https://marcelburkert.blog.pravda.sk/2020/04/13/korona-slepota-otazky-na-ktore-pan-premier-nema-odpovede/ A to zďaleka nejde o všetky nepohodlné otázky na ktoré premiér nemá odpovede.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Matovičova vláda, ako to vyplýva z jej nedávno schváleného Programového vyhlásenia vlády, chce prehodnotiť súčasnú právnu úpravu vymenovávania a odvolávania prezidenta tak, aby sa jeho novou voľbou posilnil vplyv ministra vnútra. Teda jasný Matovičov smer k politizácii polície, alebo ešte jej silnejšej politizácii.

Ide o celkom jasný plán zrušenia doterajšieho systému. Tento síce mal svoje nedostatky, ale tieto sa dali pomerne ľahko odstrániť, alebo minimalizovať. Jeho základná myšlienka, jeho smerovanie bolo dobré, lebo jeho jadrom bolo izolovanie policajného prezidenta od politických vplyvov. Od toho závisí veľmi veľa. Bez apolitickej polície je len sotva možné hovoriť o troj delení moci, ako základného znaku demokracie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Treba si uvedomiť, že žiaden systém nie je dokonalý, ale v súčasnosti, ešte stále platný systém, ktorý bez preliatej krvi novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej by len sotva niekedy uzrel svetlo sveta, je minimálne z dlhodobého hľadiska oveľa, oveľa lepší ako ten, ktorý tu bol od vzniku samostatného Slovenska, ktorý ma na svedomí mnoho zla a nespočet pod koberec zametených prípadov, a ktorý vyvrcholil vraždou novinára a jeho snúbenice.

Igor Matovič to ale nevníma. Jeho to nezaujíma. Jeho Ego velí niečo iné. A tak najväčší bojovník proti korupcii na Slovensku je v skutočnosti ten, kto pod rúškom šľachetného úmyslu chce vrátiť veci do starých koľají.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je to krutý výsmech zo strany premiéra Matoviča desiatkam tisícom občanov, ktorí po vražde novinára Kuciaka a jeho snúbenice na námestiach demonštrovali za odpolitizovanie polície.

A pred tým, než niektorí začnete jeho plán obhajovať, lebo Matovič…, buďte tak láskaví a dajte odpoveď na túto otázku:

A pred tým, než niektorí začnete jeho plán obhajovať, lebo Matovič..., buďte tak láskaví a dajte odpoveď na túto otázku:

Čo bude po tom, ak raz voľby, a možno už najbližšie, vyhrá, resp. zostaví vládu opäť raz „Smer - mafia“..., alebo aj horšie zoskupenie?

Prvé čo v Policajnom zbore, po vzore Matoviča, spraví, bude výmena figuriek - nelojálnych za lojálne. 

Pohodička?

Podstatné je to, že terazky je majorom Matovič?... 

Marcel Burkert

Súvisiace články:

https://stopalibizmu.blog.sme.sk/c/433096/minister-vnutra-do-vysetrovania-nezasahuje-nemusi-lebo-funkcionari-vedia-co-sa-slusi.html

https://stopalibizmu.blog.sme.sk/c/257665/Cim-neskodnejsia-policia-tym-vacsia-korupcia-a-cistota-bielgolierov.html

https://burkert.blog.sme.sk/c/238676/pravny-stat-ma-mat-apoliticku-nie-babkovu-policiu.html

Stop alibizmu

Stop alibizmu

Bloger 
  • Počet článkov:  162
  •  | 
  • Páči sa:  1 244x

- "Stop alibizmu - Has, aj čo ťa nepáli", je občianske združenie, ktoré chce v 1. rade nabádať občanov SR k spoluzodpovednosti za pomery v spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená10 ciest z bludného kruhuPolícia s.r.o.Spravodlivosť a právo s.r.o.Bankroty, úpadková kriminalitaOsobnosti alibizmuNevoličom alibistomSpoločnosťRómska otázkaIslamPlaty učiteľov a policajtovŠkolstvoZdravotníctvoŽivotné prostredieŠtátna ochrana pytliakovEnvironmentálna kriminalitaEkonomikaDôchodcomOstatná štátna správaBratislavskoKlamanie na piveOchrana spotrebiteľaO združeníRusofilom

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu