reklama

Tlak na Nasťu Kuzminovú atď. je žiaľ dnes nevyhnutný. Agresorovi musia povedať Dosť! v 1. rade Rusi!

Áno, tým môžu známe ruské osobnosti športového, alebo umeleckého života vystaviť riziku

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

svojich blížnych žijúcich v Rusku, lebo za ich nekompromisný postoj proti agresorovi Putinovi, by sa mohli jeho oddaní milovníci v Rusku mstiť. Ale na Ukrajine sa zabíja! Z rozkazu ich pošahaného prezidenta, z rozkazu „človeka“ ktorého si Rusi sami zvolili a značná časť Rusov ho ešte aj dnes obdivuje; aj keď o svojich synov vo vojne na Ukrajine (nie v Rusku, tam je mier), ktorú spustil Putin, prichádza nielen Ukrajina, ale aj Rusko. Ukrajinci sa totiž oprávnene bránia a s agresorom sa, pochopiteľne, nemaznajú.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale to je asi všetko len americká propaganda..., v skutočnosti to USA - ten satan z Bieleho domu... napadol Rusko a momentálne bombarduje ruské mestá ako Kyjev, Charkov...

Kto odsudzuje mňa

(a týmito láskavými ľuďmi... sa to v diskusii pod mojim predposledným článkom na blogu Pravda len tak hemží)

za to, že som si o dovolil požiadať, resp. poprosiť pani Kuzminovú, aby nabrala tú odvahu,

mal by principiálne odsúdiť aj všetky sankcie, ktoré kedy boli použité voči akémukoľvek agresorovi na zastavenie jeho agresie. Dovolí si tieto niekto odsúdiť?

Súčasné sankcie použité proti Rusku sú neporovnateľne väčším donucovacím prostriedkom a to proti radovým občanom Ruska než bola moja predmetná žiadosť, resp. prosba voči pani Kuzminovej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

(Táto posba, mimochodom, ostala z jej strany nevypočutá a ja toto jej rozhodnutie plne rešpektujem a viac jej písať samozrejme nebudem).

Uvedomujem si, na ktorú stranu sa v spore Ruska a Ukrajiny nakláňa značná časť Slovákov a že celá rada z nich nikdy neodsúdi ruskú okupáciu Ukrajiny. Ich dôvody poznám a neuznávam - tvrdím, že ruskú okupáciu nie je možné ospravedlniť ničím, treba ju v prvom rade rázne odsúdiť a čím skôr zastaviť

aby zomrelo čo najmenej ľudí a bolo napáchaných čo najmenej ekonomických škôd

A potom môže prísť na radu to ostatné - Robiť všetko pre to, aby k takýmto a podobným konfliktom v budúcnosti nedochádzalo. Vrátane rozoberania príčin Rusko - Ukrajinského konfliktu, s vyvodením zodpovednosti voči tým, ktorí tieto príčiny vytvorili, živili ich, podporovali a pod.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Treba zdôrazniť, že sankcie vo všeobecnosti

(ak sú robené dôsledne a nie pokrytecky, ako to napr. vidíme u našej vlády vo vzťahu k Rusku, že naoko je za sankcie, ale na strane druhej sú ruské jadrové palivo, ropa a plyn pre ňu, teda hlavne pre nás, dobré)

sú najmenej bolestivým prostriedkom na skoncovanie s agresormi. Inak, alebo v opačnom prípade, teda pri boji proti nim zbraňami, dochádza ku katastrofám.

To platí všeobecne, bez ohľadu na to, že v danom prípade, teda v prípade Putina, asi väčšina čitateľov tohto článku tohto považuje nie za agresora, ale mierotvorcu.

Sankcie majú primäť, a ak chcete, tak aj donútiť občanov toho štátu, ktorý napadol iný štát, aby si uvedomili akého šialenca si zvolili na čelo štátu, alebo,

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ak svojho diktátora milujú, alebo hoci "len" tolerujú,

či im to naozaj stojí za to byť ticho, pchať hlavy do piesku, zatvárať si uši a oči pred agresiou, hrať sa na svojom piesočku, čo znamená - nepriamo podporovať aj jeho agresiu voči inému, slabšiemu štátu.

Ruské osobnosti, športového a umeleckého života, majú oveľa väčšiu moc ako bežní Rusi. Ich slová majú silu strhnúť ruské masy proti agresorovi.

Ak vyjde do ulíc aspoň polovica Rusov, Putina odstránia samotní súdruhovia. Preto jednoznačne podporujem aj dnešné vyhlásenie o suspendácii ruských tenistov. Škoda, že neprišlo skôr.   

Odsúdiť iba trestný čin (vojnu), ak páchateľ (agresor) je veľmi dobre známy, je v danej situácii žalostne málo. 

A to, že aj iní páchajú, alebo páchali zlo, to žiadneho nového agresora k páchaniu agresie neoprávňuje a nie to ešte aby ho to ospravedlňovalo. A kto chce tvrdiť opak, je spoluzodpovedný za činy agresora.

Skúsim to všetko teraz povedať zrozumiteľnejším jazykom:

Ono aj keď nejaký silnejší žiak fyzicky napadne v škole slabšieho, zďaleka nie vždy to býva bezdôvodne. No napriek tomu si len sotva niekto dokáže predstaviť učiteľa, ktorý by zaujal vo veci takýto postoj aký dnes zaujíma odhadom polovica Slovákov vo veci útoku Ruska na Ukrajinu. A teda, že by voči agresorovi (agresívnemu žiakovi) učiteľ zaujal neutrálny postoj - veď silnejší nenapadol slabšieho bez príčiny!..., a teda agresiu silnejšieho voči slabšiemu žiakovi nechá bez následkov, dokonca nezaujme proti agresii ani len odmietavý postoj.

Kto si teda dovolí povedať, že za kopanec a následnú modrinu na nohe (previnenia Ukrajiny a NATO) si poškodený (Rusko) môže dovoliť vyraziť sánku a zlomiť nos tomu, kto mu kopol do nohy, a nie len to!, ale že ten, kto druhému vyrazil sánku, má zostať aj nepotrestaný!?

 

Na záver

link na diskusiu plnú "lásky", "lásky" za to, že som si dovolil požiadať, resp. poprosiť pani Kuzminovú, aby aj ona povedala Putinovi: "Dosť!": 

https://debata.pravda.sk/debata/blog-marcelburkert-1810-2022-03-01-pani-nasta-kuzminova-odsudenie-putinovej-agresie-by-malo-vacsiu-cenu-ako-vase-zlate-medaily/

Marcel Burkert

 

Stop alibizmu

Stop alibizmu

Bloger 
  • Počet článkov:  158
  •  | 
  • Páči sa:  1 080x

- "Stop alibizmu - Has, aj čo ťa nepáli", je občianske združenie, ktoré chce v 1. rade nabádať občanov SR k spoluzodpovednosti za pomery v spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená10 ciest z bludného kruhuPolícia s.r.o.Spravodlivosť a právo s.r.o.Bankroty, úpadková kriminalitaOsobnosti alibizmuNevoličom alibistomSpoločnosťRómska otázkaIslamPlaty učiteľov a policajtovŠkolstvoZdravotníctvoŽivotné prostredieŠtátna ochrana pytliakovEnvironmentálna kriminalitaEkonomikaDôchodcomOstatná štátna správaBratislavskoKlamanie na piveOchrana spotrebiteľaO združeníRusofilom

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu