reklama

Investigatívec Fico našiel novú paru

Stáli tam opäť. Priniesli so sebou aj posilu. Hovorili o podvodoch s daňami. Na stole však už chýbal lákavý milión.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Od pamätného obrazu, ktorý doteraz dokáže vytvoriť zimomriavky empatickej časti spoločnosti uplynulo už viac ako päť rokov. Tentokrát si na pomoc zavolali prominentného advokáta. Predstavitelia Smeru, spolu s obvinenia zbaveným bývalým policajným šéfom našli novú paru. A niet sa čo čudovať, že bombastická tlačová konferencia sa uskutočnila len necelý týždeň od podivuhodného a nelogického rozhodnutia senátu Špecializovaného trestného súdu, ktorý, sťa čarovným prútikom, označil a odsúdil údajnú sprostredkovateľku troch vrážd (z toho dvoch dokonaných) za objednávateľku a hlavu všetkých operácií. Tlačová konferencia, ktorá mala odhaliť skutočnú stopu k "pravým" objednávateľom vraždu geniálneho investigatívca, sa však už od svojho úvodu niesla v mene útoku na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Jeho údajná komunikácia s volavkou, prečítaná nezáživným spôsobom v podaní samotného Fica (tak veľmi pripomínajúca dabing neslušných filmov z časov Tuzexu), mala za úlohu zdiskreditovať jeho osobu. Príbeh (útok) pokračoval plnou parou vpred a pri mikrofóne sa postupne vystriedali všetci aktéri, ktorých herecké a komunikačné schopnosti sú všetkým známe z neslávne známych chatovačiek.
Obzvlášť pútavé bolo osobné vyznanie advokáta Paru, ktorý presvedčivým spôsobom (jemu určite patriacim) z prvej ruky popisoval nekompetentnosť, diletantizmus špeciálneho prokurátora a to ešte z časov advokácie. Ten ďalej vykreslil špeciálneho prokurátora ako karieristu a oportunistu. Hlavou človeku blikne len to staré známe - niečo "o trafenej husi". V podstate tým sekundoval peckovému úvodu zo strany predsedu Smeru a bývalého prezidenta Policajného zboru, ktorý Lipšica označili za "prezliekača kabátu".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viac ako samotný obsah, ktorého cieľom bolo stále jedno a to isté, zaujala historická komplexnosť opisu osoby Lipšica. Aktéri totiž vytiahli aj kauzu vraždy Ernesta Valka a tým dokázali vytvoriť neuveriteľnú premisu, ktorej koniec nastal až minulý týždeň - neprávoplatným rozhodnutím súdu.
K samotnej objednávke vraždy novinára priniesli teóriu o sprisahaní podvodníkov s DPH, z ktorých mnohí podľa nich dnes už čelia vyšetrovaniu a často spolupracujú ako "kajúcnikovia". A tých na záver označil Kaliňák, v nesmierne emotívnom príhovore, v ktorom sa takmer roztriasol a zosypal, za ľudí, ktorých cieľom je tiež výlučne spolupracovať na odstránení strany Smer.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo k tomu dodať? Rast preferencií Smeru neznamená, že všetky tromfy z rukáva konšpirácií boli vytiahnuté. Tlačová konferencia bola veľmi prepracovaná, ale aj okatá. Strana Smer sa už ani nesnaží tajiť, ktorému obvinenému kryje stranu. Táto hra je na jednej strane tak nesmierne čitateľná a pritom tak lákavo mätúca, že na mútenie predvolebnej vody to vo veľkom stačí... zatiaľ. Toto je dozaista len slabý odvar toho, čo nás ešte do volieb (a božechráň nie aj po nich) čaká.

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  473
  •  | 
  • Páči sa:  1 880x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu