reklama

Smerácka hra na ohľaduplnosť

Nič nie je smiešne a sčasti aj na zaplakanie, ak sa budúci víťaz parlamentných volieb bráni prijať opatrenia s úmyslom nezaväzovať budúcu vládu. Nebolo by čestné konečne priznať farbu, pán minister školstva?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

SMER-SD len za posledný rok, krátko pred voľbami nevynímajúc, priniesol sociálne balíčky. Ich cieľová skupina bola jasná a rovnako aj ich pozadie - efektívnosť pre hospodárstvo mizivé. Po vlakoch zadarmo (s cieľom vyštvať "žltú konkurenciu") a plynových vratkoch a obrovskom množstve nových striekačiek a vozidiel pre dobrovoľné hasičské tímy po dedinách celého Slovenska, sa koleso rozdávania zastavilo. 
Zastavilo sa z prostého dôvodu - pristúpením na požiadavky štrajkujúcich učiteľov by samotná vládna strana priznala zlyhania. A to sa predsa pred voľbami nerobí; ak sa vôbec zlyhania niekedy priamo priznávajú. 
Nič na tom nemení ani Ficova a Kaliňákova obľúbena fráza: "Robíme chyby...nie sme bez chýb...ale kto je?"
Našťastie však elektorát nereflektuje zlyhania a už vôbec ho nezaujímajú škandály, nesystémové opatrenia a miliardy vyhodené do vzduchu (v lepšom prípade napchaté do vačkov sponzorov (?)) 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je zaujímavé pozorovať, akým spôsobom funguje rovnica, platná na všetkých ministrov. Ako sme boli svedkami silného štrajku doktorov, neskôr sestričiek a teraz učiteľov, reakcie ministrov sa neskutočne podobali. Stranícka línia nepustí. Začína to vždy osočovaním opozície, obviňovaním z politizácie s cieľom poškodiť stranu SMER. Ak to nepomáha a neumlčí, prichádza na rad vyhrážanie. Ak nepomôže a neumlčí dav ani to, prichádza snaha "poľudštiť" neochotu vyjednávať. 
Draxler hlási, že by bolo neetické a nefér, zaväzovať budúci vládnu stranu záväzkami, ktoré by teoreticky nemohla splniť. Pán minister sa odklonil od odmietavého stanoviska, v ktorom ešte pár dní predtým tvrdil, že sa s tými nemiestnymi požiadavkami nedá robiť absolútne nič.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najsmutnejšie na týchto nových tvrdeniach je ich pravdivosť. Vzhľadom na prognózy, týkajúce sa možných výsledkov nastávajúcich parlamentných volieb, je takmer jasné, kto bude budúcu vládu zostavovať; respektíve kto ju bude tvoriť.
Ak teda strana SMER odmieta zaväzovať nasledujucu vládu k opatreniam a prísľubom, v podstate tvrdí, že týmto požiadavkam učiteľom v podstate nikdy nebude chcieť vyhovieť.

Spočiatku som mal presvedčenie, že načasovanie štrajku nie je správne. Čoraz viac sa však ukazuje, že je nepríjemný. A to je zapojených učiteľov a škôl mizivé percento. Aj tých desať percent statočných však dokazuje, že to za to stojí. Pavučina politických lží a vykrúcačiek sa naplno rozvíja...

 

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  475
  •  | 
  • Páči sa:  1 988x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu