reklama

Chuligáni demoulujú ulice a Marián len mlčí

Falošnosť a umelé strašenie nebezpečenými vlakmi a na druhej strane realita života - v piatok poobede nemôžeš ísť na kávu v meste. Ideálna vízia krásneho bieleho dňa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Spomínam si na príbeh mladého chlapčeka z Indie, ktorého na našom výlete v Trnave očastovali slovanistickí primitívovia. Nie aby to niekto zle pochopil, nemám nič proti fanúšikom a dokonca ani proti tým hlučným. Sám som jedným z nich (aj keď nie slovenského klubu) a niekedy to na zrazoch dokážeme poriadne roztočiť (naposledy sa triasol podnik v Olomouci). 
Dokonca nemám nič ani proti Slovanu; chodím na KHLku a fandím o 106. Čo však nedokážem zniesť je pohľad na nemalú skupinu agresívnych ľudí, ktorí tento geniálny šport zneužívajú na sekundárne účely - na riešenie svojich komplexov, vetranie svojich nevybúrených gebúľ, hnevu, frustrácie alebo jednoducho svojej psychickej poruchy (?). Je smutné, že stále sme ešte nedospeli do štádia, aby boli rázne potrestaní jedinci, ktorí na futbalových zápasoch, ale dokonca ani v mestách, kde sa práve hrá, nemajú čo hľadať. 
Všetko sa to udialo v atmosfére povolebnej cesty k primitivizmu a politike strachu a silných rečí. Niekto by mohol namietať, že miešam jablká s hruškami. Prečo s tým politika súvisí?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je tomu len pár týždňov, kedy sa vo vybraných vlakoch objavili samozvaní ochrancovia zákona. Z minimálnej kriminality sa umelo vytvopril najväčší problém, ktorý by mal tapiť všetkých slušných a hlavne "bielych"ludí. Skutočné nebezpečenstvo však tkvie absolútne inde. Nebudem naivný a nebudem čakať, že Kotleba pošle hliadky, aby kludnili svojich (*samozrejme, že nie sú všetci fanúšikovia sú neonacisti). To by som skutočne ani nechcel, nakoľko tam bolo policajtov viac ako dosť. A môže ich byť aj trikrát viac, ale všetkým primitívnostiam zabrániť nedokážu.
Prečo však z jeho úst nepočujeme odúdenie tohto primitívneho a asociálneho správania?!?
Myslím, že odpovedať si dokáže každý súdny a slušný človek.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tieto vyčíňania sú protiargumentom všetkým, ktorí by ešte dokázali veriť, že ten človek chce skutočne budovať slušný štát (samozrejme pre bielych)!


 

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  476
  •  | 
  • Páči sa:  2 014x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu