reklama

V hlave mi opäť hučí lopta

Futbal pozerám rád, aj keď sa priznám, že ten medzinárodný ma moc neberie. To sa však dnes opäť zmení. Nedokážem to vysvetliť, ale opakuje sa to každé štyri roky. V tele cítim neskutočnú eufóriu...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Všetko sa zlomilo dnes. V škole všetci chlapci na chodbách kecali iba o futbale, všetci sa ma pýtali, či sa teším rovnako ako oni. Na hodine jeden piatak dokonca vyskočil z lavice a zakričal: "Dnes sa začínajú majstrovstvá!!!" Ďakujem ti Martinko, zobudil si vo mne draka. 

Poobede sme už behali po ihrisku, hrávame s chlapcami každý štvrtok. Je to miesto nášho úniku. Oni unikajú od učenia a ja od mučenia. A predsa mám na nich vplyv, aj keď trošku skreslený. 
Dnešný futbal bol však iný. Každý z chlapcov valil, nikto sa neulieval. A to pražilo poriadne slnko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Uvedomil som si razom, že opäť je to tu. Teším sa ako malý chlapec. V hlave sa mi vynorili spomienky na prestrelenú penaltu Roberta Baggia, na excelentné francúzske víťazstvo vo finále s Brazíliou, na slzy smútku pri vypadnutí Anglicka s Argentínou v tom istom roku. Spomenul som si aj na hviezdneho Ronalda, zubatého Ronaldinha, neskutočný gól Dennisa Bergkampa a nezabudnuteľné víťazstvo Slovákov s Talianskom:-)

Boli to emócie, ktoré sprevádzali moje detstvo, dospievanie a sprevádzajú ma aj dnes, keď som už vo veku, že väčšina hráčov je mladších ako ja. Z mojich mužských vzorov sa stali nádejní mladíci, ktorí mi tak veľmi pripomínajú, že čas letí kozmickou rýchlosťou. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A v tom čase som sa zmenil aj ja. Už nemám vysnených favoritov, ani nestávkujem peniaze. Dokonca už asi ani nebudem plakať. Zostali len tímy, ktoré moc nemusím...aj preto dnes fandím Chorvátsku...

V mojom živote sa toho zmenilo veľa a zmenil sa aj samotný futbal, ktorý je každým rokom čoraz viac o horibilných sumách. 

Jedno je však isté, tá vášeň medzinárodných majstrovstiev ma chytí každé štyri roky a spolu so mnou milióny mužov a aj žien. Je to pre mňa jedno veľké športové tajomstvo.

Vivat futbal!

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  475
  •  | 
  • Páči sa:  1 988x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu