S vareškou - Kukuričný kolač - na slano

Dnes je krasne slnecne rano. Adamko je uz v jasliach. Metro je plne ludi, hlava na hlave. Ja zacinam byt nervna. No vsak nieco mi v kutiku duse hovori, klidek, mysli pozitivne, ved je jar. A tak na zachranu mojej dobrej nalady som si spomenula na Chilsky kukuricny kolac a na moju rodinu tam daleko a ludi ktorych mam rada a uz davno nevidim. Od vtedy co mi prisiel na um sa mi zbiehaju slinky. Usmievam sa so slinkami v ustach a mam ovela lepsiu naladu. Ten stisk v metre mi ostal byt ukradnuty. Dnes sa s vami podelim o ten super recept na Kukuricny kolac.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Suroviny:

- 5 velkych cibul, nakrajane na kocky

- 3 kg mleteho masa (hovadzie)

- hrst hrozienok (vopred napucanych)

- 5 vajec na tvrdo

- 9 velkych kukuric - ak je mimo sezonu nebojte, daju pouzit konzervy alebo mrazena kukurica

- Bazalka (liskty, ak nemate nevadi)

- Olivy

- 1 masla (margarin)

Priprava:

Maso (V Chile tuto zmas volame "pino"): Na oleji orestovat 3 cibule s mletym masom, pridat sol, kmin, cesnak, peper a hrozienka podla chuti.

Kukuricna zmes: Vycistit kukuricu a odzrnit (oddelit zltu cast od jadra). Ak mate kukuricu mrazenu alebo z konzervy tak cistit netreba.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kukurica sa rozmixuje s listkami bazalky tak, aby vzniklo jemne pyre.

V hlbokom hrnci presmahnut ostatok cibule v troske masla (taku minutku) a pridat kukuricne pyre, ostatok masla, sol a cukor podla chuti (niektora kukurica je sladka sama o sebe a niektorej treba trosku dopomoct). Ak ale mate radi slane, tak cukor ani netreba. Varit a miesat az kym sa zmes nesfarbi do tmavo zltej farby a nema taku tuhsiu konzistenciu.

Do hlinenych nadob, porcelanovych teplovzornych misiek alebo hlbokeho pekaca, dat pripravene maso ("pino"). Pridat nakrajane vajcia na tvrdo, olivy a zakryt kukuricnou zmesou. Vrch posypat troskou cukru a nechat popiect v rure az kym vrch trosku nezhnedne (pozor, nepripalit!).

SkryťVypnúť reklamu

Podavat teple, s racinovym salatom, alebo s pebre (recept na pebre najdete na mojom blogu)!!!!

Vychutnavat so zatvorenymi ocami, najlepsie v spolocnosti rodiny a priatelov.

Buen provecho a dobru chut!

gladys tapia

gladys tapia

Bloger 
  • Počet článkov:  85
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Momentalne zijem mimo slovenska.http://www.pospanielsky.com/ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáEnriquespanielcinaChileinerecepty

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu