S vareškou - Kukuričný kolač - na slano

Dnes je krasne slnecne rano. Adamko je uz v jasliach. Metro je plne ludi, hlava na hlave. Ja zacinam byt nervna. No vsak nieco mi v kutiku duse hovori, klidek, mysli pozitivne, ved je jar. A tak na zachranu mojej dobrej nalady som si spomenula na Chilsky kukuricny kolac a na moju rodinu tam daleko a ludi ktorych mam rada a uz davno nevidim. Od vtedy co mi prisiel na um sa mi zbiehaju slinky. Usmievam sa so slinkami v ustach a mam ovela lepsiu naladu. Ten stisk v metre mi ostal byt ukradnuty. Dnes sa s vami podelim o ten super recept na Kukuricny kolac.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Suroviny:

- 5 velkych cibul, nakrajane na kocky

- 3 kg mleteho masa (hovadzie)

- hrst hrozienok (vopred napucanych)

- 5 vajec na tvrdo

- 9 velkych kukuric - ak je mimo sezonu nebojte, daju pouzit konzervy alebo mrazena kukurica

- Bazalka (liskty, ak nemate nevadi)

- Olivy

- 1 masla (margarin)

Priprava:

Maso (V Chile tuto zmas volame "pino"): Na oleji orestovat 3 cibule s mletym masom, pridat sol, kmin, cesnak, peper a hrozienka podla chuti.

Kukuricna zmes: Vycistit kukuricu a odzrnit (oddelit zltu cast od jadra). Ak mate kukuricu mrazenu alebo z konzervy tak cistit netreba.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kukurica sa rozmixuje s listkami bazalky tak, aby vzniklo jemne pyre.

V hlbokom hrnci presmahnut ostatok cibule v troske masla (taku minutku) a pridat kukuricne pyre, ostatok masla, sol a cukor podla chuti (niektora kukurica je sladka sama o sebe a niektorej treba trosku dopomoct). Ak ale mate radi slane, tak cukor ani netreba. Varit a miesat az kym sa zmes nesfarbi do tmavo zltej farby a nema taku tuhsiu konzistenciu.

Do hlinenych nadob, porcelanovych teplovzornych misiek alebo hlbokeho pekaca, dat pripravene maso ("pino"). Pridat nakrajane vajcia na tvrdo, olivy a zakryt kukuricnou zmesou. Vrch posypat troskou cukru a nechat popiect v rure az kym vrch trosku nezhnedne (pozor, nepripalit!).

SkryťVypnúť reklamu

Podavat teple, s racinovym salatom, alebo s pebre (recept na pebre najdete na mojom blogu)!!!!

Vychutnavat so zatvorenymi ocami, najlepsie v spolocnosti rodiny a priatelov.

Buen provecho a dobru chut!

gladys tapia

gladys tapia

Bloger 
  • Počet článkov:  85
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Momentalne zijem mimo slovenska.http://www.pospanielsky.com/ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáEnriquespanielcinaChileinerecepty

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

106 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu