reklama

Živá reťaz za mestskú zeleň v Banskej Bystrici

Betónová lobby pracuje. A pracuje veľmi aktívne. Magistrát má v úmysle zastavať park pod Pamätníkom SNP a neľudsky zahustiť zástavbu v priľahlej obytnej štvrti. Prebehla verejná prezentácia urbanistickej štúdie, kde sa zúčastnilo veľké množstvo občanov. Magistrát podceňuje občiansky odpor. Do 13 júna 2006 mali občania posielať pripomienky k urbanistickej štúdii na zabetónovanie mesta. V kuloároch sa šepká že pripomienky síce prišli, ale viacej ich vraj bolo za. Mesto má svojich zamestnancov, ktorí od neho závisia... ktovie kto bol za, pretože Bystričania zbierali podpisy PROTI.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Bystričania pochopili, čo je občianska spoločnosť a vec verejná. Podpisy proti výstavbe v parku pod Pamätníkom zbierali starí aj mladí a to celkom dobrovoľne, bez akéhokoľvek prinútenia, bez piva, guľášu či bez straníckych balónikov. Nazbierali sa ich tisícky. A magistrát mlčí. VRAJ prišlo viac pritomienok ZA výstavbu.
Človeku sa nechce veriť, pretože sa zozbierali tisícky podpisov...Magistrát, podobný spupnému aparátnikovi z obdobia pred rokom 1989 pohŕda hlasom občana, (nečudo, niektorí jeho zamestnanci si pred meno ešte stále píšu "akademický" titul RSDr), magistrát zabúda, že jeho funkcia je slúžiť občanom mesta. Štatutár mesta aj mestskí poslanci sú volení zástupcovia a ich mandát nie je doživotný.
Občania a priatelia Banskej Bystrice, príďte v pondelok, dňa 26.júna 2006 do parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici medzi 11.55 a 12.05 hodinou vytvoriť živú reťaz na protest proti zamýšľanej zástavbe parku a znehodnoteniu nášho životného priestoru. Kto chce, môže prísť už skôr, celá akcia začína o 10.00 a končí o 12.55.
Občania, nezabudnite na skutočnosť, že ako daňoví poplatníci MY prispievame do mestského rozpočtu (z podielových daní) a teda, že oni závisia od nás a nie my od nich.
Príďme občiansky a nenásilne vyjadriť svoj názor.
Viac informácií na www.obcaniamestu.sk



Jana Toličová

Jana Toličová

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  62x

Autorka je prekladateľka. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéSvetCestovanieŠkolské príbehy

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu