reklama

Odporučenie na knihu Hotelík na Islande

V nasledujúcich riadkoch ti opíšem, čo v knihe nájdeš a komu by sa táto kniha mohla páčiť. Neváhaj a čítaj ďalej.

Odporučenie na knihu Hotelík na Islande
Hotelík na Islande (Zdroj: Denisa Tomíková)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Mojim tipom a možno aj tipom na víkendové čítanie je kniha "Hotelík na Islande" z knižnej série Romantické úteky od Vydavateľstva Grada, ktorý mi v spolupráci venovali recenzný výtlačok knihy.

Keď som knihu začala čítať, tak som si chvíľu myslela, že autorka píše o mne a dosť som sa na tom pobavila. Príbeh je o Lucy, ktorá je v Manchestri a Alexovi, ktorý je v Paríži. Hádaj, kde sa stretnú? V jednom malom hoteli "Polárna žiara" na Islande. Julie Caplinová s ľahkosťou do príbehu prepašovala aj tradičné islandské názvy, zvyky aj povery. Aj v tejto knihe autorka nezabudla na pojem a filozofiu severského "hygge" alebo na Islande nazývanom "huggulegt".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Byť huggulegt znamená dopriať si pohodlie a urobiť si čas na okamihy, v ktorých si môžeš poriadne vychutnať radosť zo života."


Okrem islandského jazyka sa v príbehu nachádzajú aj krásne opisy prírody. Pri čítaní som bola príjemne prekvapená, ako sa autorka venovala opisu kultúry, života na tomto mieste a krásam, ktoré ju obklopujú. To je naozaj pridaná hodnota tohto príbehu. Áno, a samozrejme romantická linka je veľmi milá. Zranené srdce, ktoré sa aj napriek chladnému počasiu a nepriazni osudu "roztápa". Malé gestá, milé aj náročné situácie vyústia až to "happyendu", ktorý podľa mňa všetci chcú (nie len pri knižnom príbehu). A naviac, autorka si ponechala svoj štýl rozprávania príbehu. Mne osobne sa páči, keď je kniha napísaná normálnym jazykom a hrdinovia príbehu rozprávajú a aj sa správajú tak, ako normálni ľudia. Ktorá z nás si niekedy nepomyslela napríklad toto: "Došľaka, ten chlap je taký pekný!"

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Ak si predchádzajúce knihy nečítal/a, nezúfaj. Túto knihu môžeš zobrať do ruky a nebudeš mať pocit, že by jej dej akokoľvek nadväzoval na predchádzajúce časti zo série Romantické úteky. Ak si fanúšik tejto série, autorky, romantiky či milých príbehov, ktoré sú obohatené niečím špeciálnym, neváhaj a siahni po tejto knihe. "Hotelík na Islande" ti poskytne dokonalý odpočinok a nadpriemerný zážitok z čítania a malú exkurziu do islandskej prírody.

Pri čítaní knihy budeš mať príjemný pozitívny pocit. Autorka ju napísala v naozaj pozitívnom duchu a myslím, že aj toto si získa srdce čitateľa. "Cha, lenže tu si na Islande. Nás len tak niečo nerozhádže. Hovorí sa tu thetta reddast - všetko dopadne dobre. Život nás tu naučil veriť, že si poradíme."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Objektívne sa mi zdá, že je kniha napísaná o kúsok lepšie, ako tie predchádzajúce, ktoré som čítala. Myslím, že aj časom a počtom prečítaných romantických kníh, viem oceniť peknú romantiku. Takže moje hodnotenie je zaslúžených 4/5 hviezdičiek.

"Hotelík na Islande" má odomňa jasné "áno".

Poznáš túto sériu? Chystáš sa na túto novinku?

Ak sa ti moje odporučenie páčilo a si používateľom Instagramu, neváhaj ma sledovať a podporiť moju tvorbu.

https://www.instagram.com/_dennyto/

Hotelík na Islande
Hotelík na Islande (zdroj: Denisa Tomíková)
Denisa Tomíková

Denisa Tomíková

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  18x

Zdravím ťa, som žena, ktorá tvorí rukami a slovom. Milujem knihy, čaj a svoj pomalý spôsob života. Píšem o témach zo života tak, aby sa aj nad obyčajnými vecami ľudia zamysleli a nepovažovali ich za samozrejmosť. Na svojich sociálnych sieťach učím ľudí, ako spomaliť a užívať si život. To, čo žijem, nájdeš na mojom Instagramovom účte @_dennyto Teším sa na teba. Zoznam autorových rubrík:  Recenzia knihyVeršeZo životaTémy zo psychológieMoje odporučenie

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu