reklama

Varenie pre lepšiu budúcnosť (fotoblog)

Kurzy varenia ako forma humanitárnej pomoci? Áno, prečo nie? Zoberieme vás na CESTU OKOLO SVETA V KUCHYNI - kde sa dozviete ako varenie môže pomáhať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
YEMEN: Muna (10) pred varením pomáha mame čistiť zeleninu, tak ako ich to učili v tábore. Je to dôležitá prevencia pred rôznymi ochoreniami.
YEMEN: Muna (10) pred varením pomáha mame čistiť zeleninu, tak ako ich to učili v tábore. Je to dôležitá prevencia pred rôznymi ochoreniami. (zdroj: © UNICEF/UNI324050)
FILIPÍNY: Jaslia, členka kuchynskej komunity Modern Nanays of Mindanao, varí filipínske zeleninové jedlo pinakbet. Programy komunitnej kuchyne poskytujú výživné jedlá deťom a tehotným a dojčiacim ženám žijúcim v evakuačných centrách.
FILIPÍNY: Jaslia, členka kuchynskej komunity Modern Nanays of Mindanao, varí filipínske zeleninové jedlo pinakbet. Programy komunitnej kuchyne poskytujú výživné jedlá deťom a tehotným a dojčiacim ženám žijúcim v evakuačných centrách. (zdroj: ©UNICEF Philippines/2017/Bobby Lagsa)
URUGUAJ: Chloe (6) krája mrkvu so svojím nevlastným otcom Federicom pri príprave obeda v ich dome v Montevideu. Rodina si užíva čas na spoločnú prípravu a jedlo.
URUGUAJ: Chloe (6) krája mrkvu so svojím nevlastným otcom Federicom pri príprave obeda v ich dome v Montevideu. Rodina si užíva čas na spoločnú prípravu a jedlo. (zdroj: © UNICEF/UN0343152/Pazos)
TALIANSKO: Mohamed „Momo“ (18) predvádza svoje kulinárske schopnosti, keď pripravuje na večeru cestoviny alla Norma, typické sicílske cestovinové jedlo. Chce byť profesionálnym kuchárom a je na dobrej ceste k začatiu formálneho kurzu.
TALIANSKO: Mohamed „Momo“ (18) predvádza svoje kulinárske schopnosti, keď pripravuje na večeru cestoviny alla Norma, typické sicílske cestovinové jedlo. Chce byť profesionálnym kuchárom a je na dobrej ceste k začatiu formálneho kurzu. (zdroj: © UNICEF/UN0264483/De Luigi VII Photo)
MADAGASKAR: Louisette (17) pripravuje slané koláče. Ona a ďalších 14 študentov absolvujú profesionálny reintegračný program v SOS Village d'Enfants (Fort Dauphin).
MADAGASKAR: Louisette (17) pripravuje slané koláče. Ona a ďalších 14 študentov absolvujú profesionálny reintegračný program v SOS Village d'Enfants (Fort Dauphin). (zdroj: © UNICEF/UN0438158/Ramasomanana)
JUŽNÝ SUDÁN: Podporná skupina pre matky, ktorú financuje UNICEF A vedie ACD (Action against Hunger). Hovorí sa tu o dôležitosti dojčenia, hygieny v domácnosoti, učia sa tu o výžive pre kojencov a malé deti a učia sa variť výživné jedlá.
JUŽNÝ SUDÁN: Podporná skupina pre matky, ktorú financuje UNICEF A vedie ACD (Action against Hunger). Hovorí sa tu o dôležitosti dojčenia, hygieny v domácnosoti, učia sa tu o výžive pre kojencov a malé deti a učia sa variť výživné jedlá. (zdroj: © UNICEF/UN0345182/Wilson)
TADŽIKISTAN: Zevar (16) drží koláč, ktorý upiekla počas hodiny varenia v škole č. 57 v Isphisor Jamoat. Praktické kurzy pre dievčatá v 9. a 10. ročníku prispievajú k tomu, aby dievčatá chodili do školy dlhšie ako je povinná školská dochádzka.
TADŽIKISTAN: Zevar (16) drží koláč, ktorý upiekla počas hodiny varenia v škole č. 57 v Isphisor Jamoat. Praktické kurzy pre dievčatá v 9. a 10. ročníku prispievajú k tomu, aby dievčatá chodili do školy dlhšie ako je povinná školská dochádzka. (zdroj: © UNICEF/UN048450/Pirozzi)
VANUATU: Hodina varenia: Robin Bredley obaja začali chodiť na hodiny varenia. Robin skončil školu v 6. a Bredley vo 8. ročníku. Chcú sa naučiť rôzne štýly varenia,. Bude to pre nich dobrá zručnosť a môže im pomôcť zamestnať sa v budúcnosti.
VANUATU: Hodina varenia: Robin Bredley obaja začali chodiť na hodiny varenia. Robin skončil školu v 6. a Bredley vo 8. ročníku. Chcú sa naučiť rôzne štýly varenia,. Bude to pre nich dobrá zručnosť a môže im pomôcť zamestnať sa v budúcnosti. (zdroj: © UNICEF/UNI97361/Pirozzi)

Zapojte sa s nami do projektu „CESTA OKOLO SVETA V KUCHYNI“ spolu s Vašimi ratolesťami a spoznajte aké jedlá sa jedia v krajinách ako Keňa, Uganda, Haity, Ukrajina či India. V našich reštauráciách ich nenájdeme, ale deti v týchto krajinách ich jednoducho milujú!
 

Ako sa zapojiť? 

Jednoducho. Stačí, ak sa zaregistrujete cez náš formulár a my Vám postupne zašleme 5 emailov - (1x za týždeň, vždy v piatok). V každom maily na Vás bude čakať recept, informácie o krajine, z ktorej pochádza, ale aj príbeh z danej krajiny. 

Unicef Slovensko

Unicef Slovensko

Bloger 
  • Počet článkov:  121
  •  | 
  • Páči sa:  165x

Slovenská nadácia pre UNICEF je jedným z 33 národných výborov UNICEFu, ktorých úlohou je hlavne získavanie zdrojov pre potreby programových krajín. Naším poslaním je prispieť k tomu, aby mohli najviac ohrozené deti kdekoľvek vo svete prežiť, boli zdravé, mali zabezpečenú výživu, prístup k pitnej vode, základné vzdelanie, ochranu pred násilím a tiež príležitosť naplniť v živote svoj potenciál. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu