reklama

Svadba a životná matematika

Práve vyšla štatistika uvádzajúca, že vek ľudí, ktorí sa sobášia, sa posunul smerom hore. Myslím si, že súčasná móda odsúvania svadby a detí na neskorší vek nevedie ku šťastiu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

 Životná matematika sa odsúva do pozadia pred finančnou matematikou. Mám zjednodušené, ale objasňujúce príklady životnej matematiky

Vezmime si manželov vo veku 20 rokov a po roku prvé dieťa. Čo sa stane v ďalších generáciách? Vo veku 63 rokov sa dožívajú pravnukov. Kto sa postará slabnúceho starého rodiča? Dieťa vo veku 42. Starosti o malé deti má nasledujúca generácia, takže stredná nie je tak viazaná. Deti si môžu užívať babičiek i prababičiek. Rodičia si užívajú vnúčat i pravnúčat. Rodina takéhoto modelu funguje k spokojnosti všetkých. Majetok je síce skromný, ale nahradí to radosť a spokojnosť z pocitu, že sme nežili nadarmo, a že našou zásluhou je veľa ľudí šťastných a milujúcich.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak by sme vzali do úvahy manželov vo veku 30 rokov a po roku prvé dieťa, čo sa stane v ďalších generáciách? Vo veku 62 rokov sa dožíva len vnúčeniec. Kto sa postará o starého rodiča ak ochorie? Nikto, pretože deti majú práve malé deti, ktoré vyžadujú intenzívnu starostlivosť. Peňazí môže byť dosť, ale musí sa z nich platiť služba opatrovania, takže peniaze aj tak vychádzajú navnivoč. Deti si sotva užijú starých rodičov. Rodičia si sotva užijú vnúčat. Do rodiny chodí cudzia služba. Rodina je pomerne slabá. Spokojnosť so životom? Vybudovalo sa veľa bohatstva, zanecháva sa majetok. Je málo ľudí, ktorí potešia.

Peter Václav

Peter Václav

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Konštruktér, strojár; kresťan Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu