reklama

Hudba legálne a konečne aj lacno

Kto chce sťahovať hudbu na internete, má zvyčajne na výber niekoľko možností: buď zaplatí za zakúpenie CD nosičov alebo mp3 súborov nie veľmi nízky obnos, alebo si sťahuje hudbu nelegálne z rôznych warez fór a tým vlastne porušuje autorské práva. Ďalšou nevýhodou warez fór býva neprehľadné usporiadanie titulov, často náhodné, podľa chuti uploadu registrovaných užívateľov. Navyše zoznam takýchto pokusných fór je v súčasnosti veľmi neprehľadný a mnoho linkov na želané mp3 súbory končieva na externých zahraničných servroch a často sú už nefunkčné. Dnes je tu ale výborné riešenie všetkých spomenutých problémov: legálna zahraničná hudba a to naozaj "za babku".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Osobne už vyše pol roka sťahujem hudbu legálne na tejto stránke.

Už po registrácii získate zadarmo 30 centov na vyskúšanie funkčnosti celého projektu. Tento kredit Vám vystačí pohodlne na dve skladby v mp3 formáte, pretože JEDNA PIESEŇ SA PREDÁVA ZA NEUVERITEĽNÝCH 15 DOLÁRCENTOV !!!, a to bez ohľadu na žáner, interpreta a rok vydania.

Tu prikladám licenčné legálne info o stránke tak, ako je na nej prezentované:

legal info
legal info 

V preklade, ktorý som nachytro spracoval cez Google Translate to znie trochu komicky v slovenčine takto:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Žiadame vás, aby vaša pozornosť na skutočnosť, že všetky skladby a albumu sú distribuované prostredníctvom www.Mp3va.com Určené len pre osobné počúvanie. Je zakázané používať skladieb alebo albumov z tejto stránky, alebo ich fragmenty, pre komerčné účely, alebo je vysielaný prostredníctvom digitálnych alebo analógových kanálov spojenia (rádio, video, TV), potom previesť na tretie osoby, potom duplikovať, potom miesto na miestnych sieťach alebo na iných internetových stránkach

Činnosť webe Mp3va.com sa vykonáva podľa právnych predpisov, je licencia N57/03F-10 zmluva Nositelia federácie pre kolektívne riadenie autorských práv diel používať interaktívne (NRP "spravodlivé"). Servisné www.Mp3va.com platí full-stupnice autora licenčné poplatky vlastníkom kusov hudby, ochrannej známky, názvy, slogany a iné predmety používané autorských práv na webe.

Služba spĺňa požiadavky väčšiny štátov Európy a USA, hoci to nie je možné zaručiť legálnosť práce služby vo všetkých štátoch. V zriedkavých prípadoch suché Zodpovednosť za využívanie služieb leží s užívateľom."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A./ V praxi vyzerá základná činnosť na stránke nasledovne:

1./ Vyhľadáme si podľa abecedy (!) želaného interpreta a k dispozícii dostaneme celý zoznam jeho diskografie, ktorý vôbec kedy doteraz vydal. Klikneme na želaný album a narolujeme v zozname piesní tú, o ktorú máme záujem. Po priložení kurzora na názov piesne sa znázorní vedľa nápisu aj malý červený symbol zvuku, na ktorý môžme kliknúť a vypočuť si ukážku pesničky. Každú zo skladieb je možné potom podľa záujmu odkliknúť v stĺpci "Order", poťažmo možno objednať takto celý album, ktorý je an blok ešte viac cenovo zvýhodnený (bežné ceny albumov sa pohybujú od 1,20 $ do cca 2,80 $, a to je už skutočne výborná cena !)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

2./ Narolujeme dole stránku so zoznamom piesní v albume a klikneme buď "Add to cart", alebo rovno "Buy now". To samozrejme predpokladá, že máme patričný balance - kredit. (* Systém platby za kredity je popísaný nižšie v odseku B./ *)

3./ Pokiaľ sme pridali zoznam želaných piesní len do "shopping cart" a máme už ukončený výber skladieb všetkých želaných interpretov a albumov, prejdeme rolovaním stránku nahor a v pravom hornom rohu vidíme v modrom poli celkovú požadovanú cenu za tovar. Klikneme a otvoríme "shopping cart", označíme všetky skladby a zaklikneme "buy now".

4./ Po zaplatení sa nám z nášho kreditu odráta smiešna čiastka za nakúpené skladby a my môžme prejsť k nákupu v strede hore na stránke v šedohnedom poli, kde pod napísom "Welcome, -registračný email-" klikneme na nápis "Downloads" vedľa ikonky s CD-čkami a otvorí sa nám okno, odkiaľ môžme už všetky nakúpené skladby pohodlne stiahnuť do svojho počítača. V rámci jednotlivých albumov možno sťahovať súbor zakúpených skladieb v .zip formáte, takže po samotnom natiahnutí nám ostáva ešte milá povinnosť súbory rozbaliť. Pri nákupe celých albumov býva súčasťou .zip balíka aj titulný obrázok obalu originálneho CD-čka, často však na pixle príliš malý na to, aby jeho tlač do veľkosti pôvodného obalu bola dosť dobrá.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

B./ Možnosti platby za kredit na stránke mp3va.com:

V súčasnosti je podporovaný dvojaký spôsob platby za kredit:

a./ Platba VISA kartou po kliknutí na nápis "Add to balance" (rovno pod nápisom "Downloads" hore v strede v šedohnedom poli)

b./ Platba cez PayPal - postup je jednoduchý: Cez náš účet v PayPal pošleme želanú čiastku v US dolároch na adresu paypal(a)fredondo.com, pričom (POZOR !!!) do poľa "Subject" pri zadávaní platby v druhom kroku napíšeme len náš registračný mail a pole "Message" necháme úplne prázdne. Automatizovaný systém na stránke pripíše potom želaný kredit aj s bonusom do poľa "Your balance:" zvyčajne pomerne rýchlo, ale vyhradzujú si pripísanie do 24 hodín. Ak zle vyplníme kolonky Subject a Message pri platbe cez PayPal, dostaneme do pár hodín platbu na svoj účet naspäť, a to od osoby menom Natalja Ugrevic (zrejme hlavný admin celej stránky).

platba cez PayPal
platba cez PayPal 

Pre isté problémy s Master Card transakciami sa v priebehu posledného pol roka zrušila možnosť priamej platby cez tohto poskytovateľa kartového nákupu. Pre majiteľov Master Card kariet odporúčam najskôr si založiť PayPal účet, čo trvá v priemere niekoľko dní, a potom platiť za mp3 skladby pomocou systému, popísaného pod b./

Záverom:

Samozrejmosťou stránky je dobrá podpora riešenia problémov akéhokoľvek druhu po kliknutí na nápis "Mailbox" (rovnako hore v šedohnedom poli). Spätný kontakt - reakcia adminov stránky prebieha zhruba do 2 hodín.

Pre užívateľov, preferujúcich namiesto angličtiny nemčinu, tu je možnosť zvoliť v ľavom hornom poli aj tento jazykový prúd celej stránky.

Nie zanedbateľnou výhodou je platobný bonus, ktorý zvýhodňuje platbu vyššieho kreditu, čo v praxi znamená, že pri platbe za 100 $ sa nám pripíše bonus až ďalších 100 $ a cena skladieb sa pre nás zníži prakticky na 7,5 dolárcentu za jednu. Celý systém platobných bonusov je pekne znázornený pri jednotlivých výškach možných platieb pod logom slniečka v ľavom hornom poli stránky:

deposit bonus
deposit bonus 

Takže hor sa do nákupov lacnej a legálnej hudby na stránke, kde nemáte prakticky žiadny problém vyhľadať nič, čo v zahraničnej produkcii vzniklo za posledných cca 60 rokov !

Valerián Valášek

Valerián Valášek

Bloger 
  • Počet článkov:  171
  •  | 
  • Páči sa:  13x

Lekár-rádiológ, 47 rokov. Býva a pracuje na Liptove. Záľuby: Fitness, šach, cestovanie. Zoznam autorových rubrík:  MedicínaPeniazeStravovanieŠachPočítač a softTovarNezmyslyToto nemá chybuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu