reklama

Chôdza

Chôdza, tak jednoduchá vec, o ktorej v podstate nikto nerozmýšľa. Často sa stáva, že ľudia aj napriek tomu, že majú čas radšej idú autom, MHD miesto toho, aby sa prešli. V dnešnej uponáhľanej dobe sa veľa ľudí nehýbe a pritom chôdza je aj v prípade nedostatku času na cvičenie super. Je to skvelý spôsob ako vypnúť, porozmýšľať a spraviť niečo málo pre svoje telo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Rád chodím. Ranné slnko vychádzajúce nad Dunajom alebo Bratislava v hmle. Čas sa spomalí a telo sa začne prekrvovať. Už po 5 minútach sa cítim skvele. Napádajú ma veci, na ktoré by som možno neprišiel.

Po behu alebo ťažšom tréningu chôdza padne vhod. Nohy sa uvoľnia. Pri chôdzi sa môžem sústrediť na dych. Je to dobrá možnosť naučiť sa správne dýchať.

Ak chce niekto začať behať, nie je lepší štart ako pravidelná rýchlo chôdza, nech si telo zvykne na pravidelný pohyb. Je určite zaujímavejšie a krajšie ísť sa prejsť von ako kráčať na páse v posilke. V lese je krásne v každom ročnom období. Pri chôdzi sa telo zohreje a tak netreba byť naobliekaný ako cibuľa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pravidelnou chôdzou aspoň hodinku denne sa vám podarí spáliť viac kalórií a zrýchliť metabolizmus. Ak je telo na chôdzu zvyknuté je pomaličky lepšie prejsť 2, 3 x týždenne do behu.

Karol Voltemár

Karol Voltemár

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Strávil som viac ako 41 mesiacov na ceste okolo sveta na bicykli. Venujem sa aktívne cyklistike, cestovaniu a foteniu. Pracujem v oblasti internetu a marketingu - online marketingová agentúra Madviso a blogujem na osobnom blogu Voltemar.sk. Máme zopár online magazínov. Máme malú predajňu Lulubee a e-shop s oblečením na cyklistiku a šport Trenujeme. Prevádzkujeme platformu pre e-shop na prenájom. Zoznam autorových rubrík:  ŠportSpoločnosťZdravieCesta okolo sveta na bicykliCestovanieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu