reklama

Mantra o minimálnej mzde v sobotných dialógoch s predsedom vlády

Vypočul som si sobotné dialógy s predsedom vlády. Hovoril, ako zvyčajne, aj o zvyšovaní minimálnej mzdy, a hneď za tým zaznela aj neustále opakovaná mantra slovenskej sociálnej demokracie:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

"Musíme zvyšovať minimálnu mzdu, aby sa nevyplatilo nepracovať tým, čo sa spoliehajú len na sociálne dávky."

Z neustáleho opakovania tejto mantry mám dojem, že socialisti sami neveria svojim argumentom, a potrebujú sa v nich uistiť. Ako keby verili, že stokrát zopakovaný nezmysel sa stane vierohodným.

Ako komu.

Divný argument v štáte, ktorý si zakladá na kresťanských tradíciách a dokonca ich zakotvil aj vo svojej ústave. Pripomínam druhý list apoštola Pavla Solúnčanom.

„Veď aj keď sme boli u Vás, prikazovali sme Vám toto. Kto nechce pracovať, nech ani neje. Lebo počúvame, že medzi Vami niektorí žijú neporiadne, nič nerobia, iba sa zháňajú za zbytočnosťami. Takýmto prikazujeme a vyzývame ich v Pánu Ježišovi Kristovi, aby pokojne pracovali, a tak jedli svoj chlieb.“

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Samozrejme, že som za rast produktivity práce, a s tým súvisiaci rast miezd i životnej úrovne. Máme nedostatok pracovných síl, a zamestnávatelia ich musia verbovať v cudzine. Vláda sa zmôže iba na zvyšovanie minimálnej mzdy, aby uprosila našincov, čo nechcú pracovať, aby sa už konečne ráčili spamätať. Čo takto skúsiť znižovať a rušiť sociálne dávky, ako nás k tomu nabáda list bratom a sestrám solúnskym? Apoštol Pavol priamo polemizuje s názorom predsedu vlády vyjadreným dnes a veľakrát predtým. Stojím na strane apoštola Pavla. Pokrivené podnety prinášané sociálnou demokraciou potvrdzujú, že, slovami Hamleta, je tu niečo dánskeho v tomto štáte slovenskom.

Štefan Vrátny

Štefan Vrátny

Bloger 
  • Počet článkov:  288
  •  | 
  • Páči sa:  291x

V živote som vystriedal viacero bydlísk i povolaní a som teda z každého rožku trošku. Zoznam autorových rubrík:  Inde v EurópeÁziaNepriateľská osobaBritské ostrovyOsudyU nás na SlovenskuU susedovUSA, KanadaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu