Mám v sebe kus vola

Po v St. Pauli preflámovanej piatkovej noci a veľmi nesmelom sobotnom vstávaní sme šli s kolegom na obed. O pol tretej. Samozrejme, vo veľkom štýle. Reštaurácia Block House. Na poprávku sme si dali pivo. A polievku. A stéééjk!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (53)
zdroj: www.taibros.net
zdroj: www.taibros.net 

 Pamätáte sa na film , v ktorom hral Louis de Funès a nejaká polievka a behal tam nejaký mimozemšťan? Ja nie. Videl som ho raz dávno a aj to nie celý. Jediné, čo si pamätám bolo, že to dávali v nedeľu poobede. V pondelok sme prišli do školy a spolužiačka sa z toho nemohla dosmiať ešte tri prednášky a jedny cviká. Keď som tam teda v menu zbadal “ Französische Zwiebelsuppe”, voľba bola jasná. Dej filmu sa síce točil okolo kapustovej polievky a táto bola cibuľová, ale, pre Gabču – in loving memory .

 Po cibulačke (a patričnom čakaní, ktoré sme preklínali a nespôsobne ofrflali) nasledovala hviezda dňa: Mr. Steak . Štvrťkilový kusisko mäsa. Well done. Od kolegu som za do dostal virtuálny pohlavok – „ Well done?! Daj si medium! Maximálne! “ Možno raz. Ale krvavé mäso zatiaľ fakt nemusím...

 Čo vám budem hovoriť – prežrali sme sa jak také hovadá. V tej reštike sme sedeli skoro dve hodiny. Fučali. Prskali. Funeli. Prevaľovali sa z boka na bok ako veľryby na pláži v predtuche pomalej a bolestivej smrti. No niečo nechutné. Obžerstvo v tak koncentrovanej forme, že horšie to ukázali iba Pythoni .

 Na raňajky som mal v ten deň jeden maličký puding. Na obed stejk. A na večeru som si dal krajec chleba. O pol jedenástej. Nasilu. Nie kvôli jedlu, ale kvôli prežúvaniu. Nie je predsa možné, aby som nejedol pol dňa! Zdá sa, že bolo. Žalúdok o tom vedel. Ale hlava to nie a nie pochopiť...

 Inak, aby som to zhrnul po gurmánskej stránke – taký stejk nie je nič extra. Slušný kus mäsa, to áno. Ale inak? Oveľa radšej by som si dal mamin rezeň s tatovým zemiakovým šalátom. Takéto imidžovky nie sú nič pre mňa. Raz stačilo. Na koštovku. Aby som mohol povedať „ No jasně...


PS: A spravil som nový rekord v sume zaplatenej za obed. Doteraz som si myslel, že tých 17 Euro za jednu pizzu a pivo je neprekonateľná cena. He – he – he, naivka ...


Miro 'amplitur' Zajko

Miro 'amplitur' Zajko

Bloger 
  • Počet článkov:  169
  •  | 
  • Páči sa:  0x

     Vyštudovaný informatik a marketingový manažér. Pracuje, pretože inak by mal príliš veľa voľného času (viď foto). Momentálne v Prahe.     A dakedy tu bolo, že "závislý na dobrých knihách, dobrých jedlách, dobrých filmoch, dobrých počítačových hrách a dobrých ľuďoch (špeciálne výnimočných ženách) - jednoducho, milovník života" Tak som zvedavý, či sa niečo zmení...(kontra)produktívny kontakt:zajko(a)blog(o)sme(o)sk Zoznam autorových rubrík:  Z poetického črievkaZabíjanie voľného časuUdrelo mi do receptoraHistorický šermDo denníkaZo zeleného zošitaSpoza notebookupre Kristínkupre KatkuŠpanielsko, Portugalsko 2007NajsúkromnejšiePražské denníkyTenerife 2008Maroko 2009Kuba 2009SúkromnéSpoločnosťNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu