Cibere

Je polievka, ktorú som v detstve veľmi nemala rada. Ale potom som mu prišla na chuť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Postup pri príprave tejto polievky v našej domácnosti je nasledovný:

Pichystáme si jačmenné krúpy alebo ryžu, 1 dcl smotany na varenie a 1 dcl mlieka, 5 strúčikov cesnaku, polovicu citróna alebo ocot, 1 PL múky.

Postavíme asi 2 litre vody na šporák zovrieť a pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a jačmenné krúpy či ryžu. Varíme kým cesnak a krúpy nezmäknú. Potom rozhabarkujeme múku v mlieku a smotane , vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme šťavu z citóna alebo ocot. Podávame s opečeným chlebom.

Dodnes si spomínam na rituál ako ómama jedla cibere. Nikdy nie pri stole ale sediac na obľúbenom hokerlíku v kúte pri peci. Vraj ju tak najviac vedela vychutnať.

Anna Zboraiová

Anna Zboraiová

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fascinujú ma matky, ktoré napomínajú svoje deti potichu a oni ich poslúchajú.Mám svoje názory na veci okolo seba ale ak sa zmýlim uznám svoj omyl a nežijem v ilúzii o svojej pravde. Zoznam autorových rubrík:  Ómamine receptyNáhle traumy vedomiaAnnikine fejtónySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu