Cibere

Je polievka, ktorú som v detstve veľmi nemala rada. Ale potom som mu prišla na chuť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Postup pri príprave tejto polievky v našej domácnosti je nasledovný:

Pichystáme si jačmenné krúpy alebo ryžu, 1 dcl smotany na varenie a 1 dcl mlieka, 5 strúčikov cesnaku, polovicu citróna alebo ocot, 1 PL múky.

Postavíme asi 2 litre vody na šporák zovrieť a pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a jačmenné krúpy či ryžu. Varíme kým cesnak a krúpy nezmäknú. Potom rozhabarkujeme múku v mlieku a smotane , vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme šťavu z citóna alebo ocot. Podávame s opečeným chlebom.

Dodnes si spomínam na rituál ako ómama jedla cibere. Nikdy nie pri stole ale sediac na obľúbenom hokerlíku v kúte pri peci. Vraj ju tak najviac vedela vychutnať.

Anna Zboraiová

Anna Zboraiová

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fascinujú ma matky, ktoré napomínajú svoje deti potichu a oni ich poslúchajú.Mám svoje názory na veci okolo seba ale ak sa zmýlim uznám svoj omyl a nežijem v ilúzii o svojej pravde. Zoznam autorových rubrík:  Ómamine receptyNáhle traumy vedomiaAnnikine fejtónySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

320 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu