Očistíme zemiaky, pokrájame na väčšie kúsky a necháme uvariť. Scedíme a pomelieme v mlynčeku na mäso alebo pretlačíme cez to čudo, ktorému neviem prísť na názov /hlavne že trčí v komore/. Pretlačené zemiaky zmiešame s múkou, soľou a vajcom. Vyformujeme cesto a vyklopíme na dosku. Valčekom ho rovnomerne sploštíme a nožíkom narežeme dlhé plátky, ktoré šuľkaním sformujeme do valčekov. Vezmeme nožík a krájame tie valčeky na veľkosť cirka 1-2 cm.
Medzitým dáme zovrieť vodu so soľou a postupne vkladáme kokošky do vriacej vody. Vpriebehu niekoľkých sekúnd tie kokošky vyplávajú na povrch. Cedítkom ich povyberáme a zalejeme na masti alebo masle opraženou strúhankou . Ja kokošky ešte sladím cukrom ale jedia sa aj slané. U nás sa kokošky pripravujú v súhre so slivkovými gombócmi. Cesto je rovnaké len sa reže na štvorce a vkladám do nich slivkový kompót.
PS: Ešte je v našom kraji zaužívaný maďarský názov pre kokošky- angyalbogyoro /tie tri o v slove sú prehlasované:)/