Meteník

Túto rubriku som sa rozhodla písať pod inšpiráciou kulinárskych receptov blogerských fajnšmekrov. Môj žalúdok a chuťové bunky si síce občas voľkajú v nových jedlách ale nezabúda aj na tie staré, ómamine.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Recept na Meteník mi odovzdala ómama až tesne pred smrťou. Zdedila ho od svojej svokry, ktorá pochádzala z Jarovnice a tá vraj od nenočky z Terchovej. Náš rodokmeň prekrýva celé Slovensko, ba aj presahuje...

Takže recept:

Vezmeme tri veľké hrste kyslej kapusty, ak je príliš dlhá zoberieme nožík a pokrájame. Kto má malé ruky nech požiada manžela, suseda. Ďalej potrebujeme 1 a pol deci mlieka, droždie, soľ a vegetu podľa chuti. Tá vegeta nemusí byť, stačí aj bazalka a majorán. Domáca masť vo veľkosti smetolu, v horšom prípade ten smetol. Ale tá masť je chutnejšia. A pol kila polohrubej múky. V obrovskej mise sa to zmiesi na cesto ktoré vyklopíme do vopred namasteného plechu. Vložíme do vopred zohriatej rúra a pečieme na miernom stupni asi 41,5 minúty. Keď nastane 40-ta minúta rozotrieme na povrchu pretlačený cesnak.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Meteník je u nás príloha ku kapustnici ale raz za čas ho upečiem len tak. Zajedáme ňou cupu. O cupe sa rozpíšem nabudúce.

Anna Zboraiová

Anna Zboraiová

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fascinujú ma matky, ktoré napomínajú svoje deti potichu a oni ich poslúchajú.Mám svoje názory na veci okolo seba ale ak sa zmýlim uznám svoj omyl a nežijem v ilúzii o svojej pravde. Zoznam autorových rubrík:  Ómamine receptyNáhle traumy vedomiaAnnikine fejtónySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

321 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

236 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu