LEČO - lečo je aspoň podľa mňa nadmieru negustóvne jedlo. Keď sme však v stave že sa nám variť nechce alebo sme finančne mierne pod normou tak sa to zjesť dá. Lebo sa musí , ináč ostáva len varianta chleba so šmalcom a cibuľkou.
Takže , najlepšie sa používa lečo zavárané /je s ním menej práce/. Ľudia čo majú miesto balkónov záhradky si ich na neskoršie časy zavaria tí ostatní si ho kúpia v obchode , aj tak ich to vyjde lacnejšie ako pol kila mäsa. Lečo capneme do hrnca a privedieme k varu , graciózne miešame vareškou aby to aspoň pripomínalo kuchtenie. Keď to už niekoľko minút bublá tak doň tresneme zo dve-tri vajcia a miešame a miešame kým tie vajcia ztuhnú. Podáva sa s chlebom.
Ďalšia varianta je miesto vajec pridať do leča klobásku a podávať s krumpľami.
/ názov ďalšieho článku bude : Pondelňajšie zapekané čudo/