reklama

Môj blog z roku 1996

Tešil som sa celý týždeň. Sobota. Deň keď prirodzene vstávam o šiestej a umývanie zubov odkladám až na uposlúchnutie hrozieb rodičov. Je to môj deň, keď celý roztrasený chytám do rúk ovládač od nášho televízora.  Je nový, stál 14 000 Sk a má obrovskú obrazovku – 55 centimetrová uhlopriečka. Spolužiaci budú určite závidieť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (46)

 Ešte minulý týždeň som musel pozerať rozprávky na čiernobielom. Moje najobľúbenejšie je päťhodinové pásmo na SAT 1. Síce nerozumiem ani slovo, ale chcem vidieť toho čo najviac. Predvečerom pozerávam Knight Ridera na RTL. Túto nedeľu to začnú dávať aj na STV 1. Konečne. Stále iba Dallas.

 Včera bol môj najšťastnejší deň – rodičia ma nechali pozerať Terminátorku na VTV a to začínala o 23:00. Spolužiaci hovorili, že to je masaker a ja som to veľmi chcel vidieť. Ale aj tak, nebolo to bohviečo, najradšej mám Amerického ninju – raz by som chcel byť ako on. Oco hovoril, že vraj má cez leto začať vysielať nejaká nová televízia – má sa volať Markíza, som zvedavý, čo to bude zač.

 Raňajky mi nechutili, dal som si Kinder Pinguin, čo ujo doniesol z Nemecka. Som zvedavý, kedy také niečo začnú predávať aj u nás. Minulý mesiac som vyplnil celý album nálepkami z Ku-ku-ru-ku. Má vyhrať každý. Ešte mi nič neprišlo.

 Pred obedom prišiel za mnou Juro, že či nejdem hrať futbal. Aj som išiel, ale nemám ho rád. Otec hovoril, že si jeho otec nahrabal počas kupónovej privatizácie. A neverím mu ani slovo. Hovoril, že majú doma telefón bez šnúry – že nejaká Nokia a stálo to 15 000. Jasné a my doma nemáme ani pevnú linku.

 Futbal sme nakoniec nehrali. Kosili sa trávniky na celom sídlisku, tak sme si začali stavať bunkre z trávy. Museli sme sa dohodnúť s Marcelom, šéfom vedľajšieho vchodu, či môžeme brať trávu aj z ich trávniku. To je tiež taký hajzel. Hovoril, že červený Power Ranger je lepší ako zelený.

 Zase som mal problémy. Vynadal som Maji tak, že sa to hanbím napísať. Nemala nám búrať bunker – krava. Išla to nažalovať jej mame a tá potom na mňa kričala, že ako ma to vychovali. Aj by som jej povedal, ale býva až na šiestom, však nech počká, keď začnem mutovať!

 S chalanmi sme sa hádali, že komu sa viac páči Prodigy a Kelly Family. Skončilo sa to ako vždy. Dušan mi povedal, že ma robili cez telefón a v polke zložili. Tak som ho kopol. Pobili sme sa a na teplákoch mám ďalšiu dieru. Mama mi hovorila, že ak aj tieto zničím, tak ma nepustí von.

 V pondelok odpovedám z vlastivedy, to ma vždy bavilo. Musím dostať jednotku na konci roka, lebo mi naši nedovolia pozerať ani Majstrovstvá Európy vo futbale. Som zvedavý ako dopadnú Česi.

 Teraz sú majstrovstvá v hokeji, len sa nám nedarí. Včera s tou Amerikou, sme mohli vyhrať – blbí rozhodcovia. So športom to bude nabité, sa teším na olympiádu. Oco hovoril, že ak získame medailu, tak bude tancovať ako Jelcin. 

 Na Vianoce by som chcel Playstation. Kamarát hovoril, že to je výkonnejšie ako počítač. Sme sa smiali, že ako to asi bude vyzerať o desať rokov. To už budem mať dvadsať. Aké to asi bude?

Lukáš Zeleník

Lukáš Zeleník

Bloger 
  • Počet článkov:  92
  •  | 
  • Páči sa:  72x

Autor má 37 rokov, má svoju rodinu, staviteľstvo, cestovanie a umenie, má svoju Prievidzu a cíti sa šťastný. Zoznam autorových rubrík:  ReportMoje (vý)tvoryJa a (môj) svetCulturePíšem - nemyslímNázory, komentáreZivot na hrude britskejElämä SuomessaZivot na hrude britskej 2SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu