reklama

Trest smrti? Pán Lipšic, veď ste v KDH!

Politická scéna na Slovensku je momentálne natoľko zamotaná, že človek má problém určiť, kto na ktorú stranu hľadí. Niekde chcú vymeniť predsedu, inde kvôli predsedovi odchádzajú. No aj napriek turbulenciám a nestálostiam sú témy, ktoré by mali byť v tej-ktorej strane jednoznačné. Jednou z nich je i trest smrti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)

Priznám sa,neviem čo si mám myslieť o p. Lipšicovi, ktorý vyhlásil, že trest smrti másvoje opodstatnenie. Pán Lipšic, ako to mám chápať? Azda tak, že tým vlastne trestsmrti schvaľujete? Nechcem tu rozoberať, či trest smrti áno, alebo nie. O tomsa popísali tisícky strán a viedli hodiny rozhovorov. Mňa len zaujíma, akoje možné, že tento výrok vyšiel z úst poslanca za KDH. Členom hnutia savraj môže stať každý, kto súhlasí so stanovami a programom hnutia. No a v Stanovách,v článku 2 sa píše, že „hnutie jestranou konzervatívnou a demokratickou. Usiluje sa o uplatnenie kresťanských akonzervatívnych hodnôt v politickom živote spoločnosti, štátu a medzinárodnéhospoločenstva." Ako môže teda jeho člen vôbec uvažovať o treste smrti?Ako môže človek, ktorý je v predsedníctve a je podpredsedom pre vnútornúpolitiku povedať, že trest smrti má svoje opodstatnenie? Nie je to vyhlásenie,ktoré je v rozpore s dlhoročnou filozofiou Kresťanskodemokratickéhohnutia?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pán Lipšic,chcem Vás len poprosiť, aby ste sa zamysleli nad tým, aké hodnoty vyznávate a akéhodnoty vyznáva strana, ktorej ste členom. Nemôžem si pomôcť, aleKresťanskodemokratické hnutie založené na kresťanských princípoch a úcte k životunejde ruka v ruke s trestom smrti. Nuž ale, politická situácia naSlovensku je v posledných dňoch skutočne zvláštna.

Michal Zeliska

Michal Zeliska

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent, bežec (niekedy osamelý:o)). Človek, ktorý vie, komu patrí. God`s creation... :o) Zoznam autorových rubrík:  Viem, komu som uveril...MédiáFotosvetNa zamyslenie...SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu