Najviac lží sa šíri z Potravinárskej komory Slovenska

Riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Jarmila Halgašová vyhlásila na tlačovej konferencii, že: V súčasnosti sa vyrábajú potraviny najbezpečnejšie v histórii. Uštipnite ma prosím. Asi snívam.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Odborník na zdravú výživu Peter Minárik dokonca odporúča konzumovať predovšetkým celozrnné pečivo. Pán Minárik, nevadí vám fakt, že zjedenie dvoch krajcov celozrnného chleba zvýši hladinu cukru vo vašej krvi viac, než keby ste zjedli dve polievkové lyžice cukru? Neverím, že nepijete Coca Colu, keď ste dokázali vysloviť takýto bullshit.

V primeraných množstvách sa vraj ľudia nemusia vzdať ani potravín z bielej múky (tvrdí Peter Minárik).

Biela múka a výrobky z nej sú škodlivé. Nejde o komplexný prírodný produkt, ale o nevyváženú zložku potravy. Na strávenie a metabolizmus škrobu vnútri zrnka sú totiž potrebné látky, ktoré sú obsiahnuté v povrchovej vrstve zrnka, otrubách. Biela múka organizmus prekysľuje, čím nastáva odbúravanie vápnika a horčíka z kostí, zubov a chrbtice. Pri metabolizácii bielej múky vzniká odpadový produkt kyselina mliečna, ktorá sa ako jed hromadí v mozgu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medzi zdokumentované účinky pšenice na ľudský organizmus patrí podporenie chuti do jedla, vystavenie exorfínov, zvýšenie hladiny cukru v krvi, ktoré spúšťa cykly sýtosti striedajúce sa so zvýšeným apetítom, proces glykácie, ktorý urýchľuje starnutie a choroby, zápalové a pH meniace účinky, ktoré narúšajú chrupavky a poškodzujú kosti, a naštartovanie nežiadúcich imunitných reakcií.

Konzumácia pšenice má na svedomí širokú škálu chorôb od celiakie až po množstvo neurologických porúch, cukrovku, srdcové choroby, arttritídu, záhadné vyrážky a paralyzujúce klamy schizofrénie. Tvrdí Kardiológ William Davis, MD

SkryťVypnúť reklamu
Moderná super pšenica.
Moderná super pšenica. 

Za posledných päťdesiat rokov pšenicu tak geneticky zmenili, že s pôvodnými odrodami nemá veľa spoločného. Nové druhy pšenice priniesli neuveriteľné zvýšenie hektárových výnosov a pomohli s odstraňovaním hladu vo svete, nikto však dôkladne neskúmal dôsledky týchto zmien v genetike rastlín na ľudský organizmus. Ako sa ukazuje, zbraň proti svetovému hladu je zároveň zbraňou hromadného ničenia ľudského zdravia.

Odmietla som zanášať svoje telo touto drogou a cítim sa skvelo. Aj vďaka vyhýbaniu sa pšenici v mojom jedálničku som objavila množstvo chutných a zdravých potravín. Občas vedome zhreším a pšenicu si dám, uvedomujem si však jej negatívne dôsledky na moje telo. Jedlo je síce rozhodujúcim faktorom pre naše zdravie, ale nie jediným. Dôležitý je predovšetkým stav našej mysle. Čistota tela, ale aj ducha. Vedomý život. Všetko s mierou a každému, čo chutí ;) Buďte však ostražitý. Peace.

SkryťVypnúť reklamu

Odporúčam prečítať si tiež: Po čem nejen tloustneme, ale jsme po tom i dementní

Zuzana Ceperková

Zuzana Ceperková

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Prekonala som sa, prekonávam a budem sa prekonávať. Lebo len ten, kto premôže sám seba je naozaj mocný. Verím v zdravý rozum, dobro v nás a tiež v to, že sa ľudia začnú rýchlejšie prebúdzať z tohto matrixu - začnú naozaj vidieť, cítiť, žiť. Zoznam autorových rubrík:  Zdravie nadovšetkoSpoločnosť naša každodenáSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,080 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
INESS

INESS

108 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu