reklama

Varíme so žabkami - jablkový koláč

Moje žabky (takto ich volám už roky) sú žabky preto, lebo stále skáču a nedokážu nehybne stáť ani okamih. Ako všetky decká. No dobre...tak nie všetky. Hlavne teda chlapci. Okej. Pripúšťam. Nie všetci chlapci. Títo dvaja áno. Ale sú moji a ja som si zvykla a milujem ich ako kone. Vraj máme doma veľa jabĺk a či neupečiem jablkový koláč.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Ja? Už ste veľkí, mohli by ste to skúsiť sami. To vááážne môžeme? Stoja nepohnute a mám ich chuť premenovať zo žiab na soľné stĺpy. Ale to by som musela začať vysvetľovať, čo soľné stĺpy sú (http://zuzanaherich.blog.sme.sk/c/363895/rozpravka-na-dobru-noc.html) a teraz máme fokus namierený inde.

Osem väčších jabĺk zbavíme jadierok a urobíme si z nich ďalekohľad.

Obrázok blogu

Jablká nastrúhame. Miško musí ísť prvý. Vie, ako sa to robí. Filip pozerá a s netrpezlivým klepkaním kolena o podlahu čaká na svoj debut.

Obrázok blogu

Bacha, ide to skúsiť. (V rámci BOZP povoľujem iba pár ťahov. Pre pocit dôležitého parťáka to úplne stačí.)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do nastrúhaných jabĺk pridáme niekoľko vanilkových cukrov. My sme dali štyri. Kto si chce osladiť život viac, nech sa mu páči.

Obrázok blogu

Jablkový koláč bez škorice je ako medovník bez medu. Niet o čom...

Obrázok blogu

Na spodok vymastenej formy vysypeme trochu múky a strúhanky a pekne ju roztrasieme na celé dno. Vraj wauuu.

Obrázok blogu

Jablká si rozdelíme na polovicu a jednu tam natľapkáme lyžicou.

Obrázok blogu

Posypeme mletými orechami a tenkou vrstvou strúhanky. Pekne utrasieme. Postup od tľapkania jabĺk pre úspešnosť zainteresovaných zopakujeme. Môžeme si pomáhať pri sústredení jazykom. To je úplne v poriadku.

Obrázok blogu

Koláč dáme piecť a kým bude hotový, urobíme si šľahačku. Kdeže v spreji! To predsa nie je žiadna sranda.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Miško chce mať tiež také smiešne biele bodky na tvári ako Filip, keď mu "kukal" do misky. :-D

Obrázok blogu

No a samozrejme musíme otestovať, či je šľahačka dostatočne tuhá. To je ale strašne super kúzlo mamka, že sa nevyleje na hlavu.

Obrázok blogu

Upečený koláč ozdobíme. (No čo už...policajt v službe...)

Obrázok blogu

Odrežeme si kúsok a naaranžujeme. Nech to má nejakú úroveň.

Obrázok blogu

Spraskáme ho celý.

Obrázok blogu

Ozaj, ešte niečo. Čo sa v mladosti naučíš, o pár rokov na to babu zbalíš.

Zuzana Herich

Zuzana Herich

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  181
  •  | 
  • Páči sa:  7x

Život je skvelý a plný prekvapení... Zoznam autorových rubrík:  Skutočné príbehyAko to vnímam jaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu