Bravčové na borovičke

Keď som po prvý raz ochutnal tento recept tak som sa čudoval aká výborná je kombinácia borovičky, červeného vína a ostatných ingrediencií. Recept ktorý sa výborne hodí na chatu s priateľmi pretože  množstvo je postačujúce pre veľa hladových krkov a príprava zaberie maximálne polhodinku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového pliecka (mäsa môžete použiť aj kľudne viac, marinády je dostatok aj pre 2kg mäsa)

2 dcl borovičky

pol litra červeného vína

3 lyžice horčice

pol litra jemného kečupu

necelá lyžica soli

šplech sójovej omáčky

šplech worcester omáčky

7 strúčikov cesnaku

2-3 cibule

pár plátkov slaniny

Obrázok blogu

Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky

Obrázok blogu

Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do velkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibouľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky.

Obrázok blogu

Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikala šťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy. Takže dobrú chuť :)

Obrázok blogu
Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,085 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu