Potrebujeme:
kuracie prsia 2-3 ks
kari korenie
čierne korenie
soľ
olivový olej
väčšie plátky slaniny
2 biele žemle
1 rímsky šalát
parmezán
Dresing:
2 žĺtka
šplech vinného octa
lyžička dijonskej horčice
lyžička kryštálového cukru
čierne korenie
soľ
100 ml oleja
strúčik cesnaku
4 ančovičky

Žemle nakrájame na menšie kocky a v stredne vyhriatej rúre upečieme do chrumkava.

Cesnak a ančovičky nasekáme čo na najmenšie kúsky. V mise vymiešame žĺtky s octom, cukrom, horčicou, čiernym korením a soľou dohladka a postupne za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej. V podstate robíme majonézu. Miešame tak dlho až získame majonézovú emulziu. Pridáme ančovičky a cesnak, vymiešame a dáme do chladničky odležať.

Kuracie prsia očistíme, ochutíme štipkou kari, čierneho korenia, soli a polejeme kvapkou olivového oleja.

Mäso opečieme na troche oleja dozlatova

Následne v tom istom oleji opražíme slaninku

Šalát natrháme na kúsky, tesne pred podávaním zmiešame s dresingom, kuracie mäso nakrájame na menšie plátky

Šalát navrstvíme na tanier na to kúsky mäsa a slaninky spoločne s krutónmi a ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Dobrú chuť.