Kurací wok

Strašne rád jedávam v ázijských reštauráciách. Aj keď tie naše majú od tých pravých ďaleko, jedlo je vynikajúce a vždy sa tam rád vraciam. Pridávam po dlhej dobe recept na kurací wok ktorý je aj bez mäsa delikatesou takže je to aj výborné vegetariánske jedlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Budeme potrebovať :

500g kuracieho mäsa

polovicu rímskeho šalátu

1 chilli papričku

1 mrkvu

1 červenú papriku

100g kešu orechov (bez soli)

zopár hlavičiek brokolice

hrsť koriandru

1 cibulu

sójovú omáčku

ustricovú omáčku

2 strúčky cesnaku

olivový olej

Obrázok blogu

Najprv si kešu nasucho opražíme a dáme bokom.

Obrázok blogu

Mrkvu,papriku,cibulu a šalát narežeme na slíže.

Obrázok blogu

Mäso si nakrájame na menšie kocky, cesnak roztlačíme a pokrájame. Chilli papričku nasekáme na drobné kúsky. Vo woku si rozohrejeme pár kvapiek olivového oleja a orestujeme cesnak a chilli asi tak minutku. Pridáme mäso a orestujeme

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pridáme mrkvu cibulu a papriku

Obrázok blogu

Po chvíľke pridáme brokolicu nakrájanú na kúsky a necháme na strednom plameni 5 až 10 minút a potom pridáme šalát,hrsť koriandru, kešu, sójovú a ustricovú omáčku. Omáčky si pridajte podľa chuti. Ja som dával tak zo dva šplechy.

Obrázok blogu

Necháme ešte zo dve minúty na ohni. Príloha sa najčastejšie podáva ryža.

Obrázok blogu
Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

321 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu