Potrebujeme:
200g krištáľového cukru
1 balenie kvalitných cukrárskych piškót ( kvalitné ostanú uprostred nerozmočené )
4 žĺtky
500g mascarpone
1 štamprlík likéru amaretta
2 silné kávy
horké kakao na poprášenie
a tortovú formu

Do misy si dáme cukor zo žĺtkami a miešame ručným mixérom min. 5 minút. Vznikne nám hustá zmes.

Pokiaľ sa Vám zdá zmes málo hustá kľudne pridajte cukor. Inak sa môže stať že po zmiešaní do syra mascarpone vznikne moc riedky krém a to by sme nechceli:) Ďalej si pripravíme 2 silné kávy ktoré zmiešame s amarettom. Do takto pripravenej kávy namáčame rýchlo piškóty a ukladáme do tortovej formy.

Do vymiešaných žĺtkov pridáme po častiach syr mascarpone a dobre vymiešame aby nám zostal hustý krém.

Polovicu krému nanesieme v rovnomernej vrstve na piškóty.

na krém zase navrstvíme piškóty namočené v káve.

Zvyšok krému nanesieme na vrch torty a husto poprášime horkým kakaom.

Vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc a ráno sa z kľudom môžete pustiť do toho:)
A tu je výsledok



Niečo o Mascarpone:
Pravé mascarpone sa vyrába v taliansku. Vyrába sa z nízkotučnej smotany. Smotana použitá na výrobu mascarpone sa robí z kravského mlieka. Nie sú to však obyčajné kravy. Tieto totiž držia špeciálnu bylinkovo kvetinovú diétu. Kŕmenie špeciálnou zmesou tráv zaisťuje chuť mlieka a výsledok sa odráža aj v chuti mascarpone. Pôvod sa datuje na prelome 16 a 17 storočia v severnej časti talianska. K čomu ho však použiť okrem tiramisu? Pridáva sa do rôznych iných koláčov,cestovín ale najčastejšie sa podáva samostatne ako chuťovka k vínam.