Žemľovka

Priznám sa, sladké jedlá nerobím často. Dnes ráno pri otázke: „čo uvariť?" som si akosi podvedome spomenula na žemľovku. Možno by si zaslúžila aj iný názov. Ja som ju robila z rožkov, ale moja priateľka ju robí z vianočky. Namiesto jabĺk som dala broskyne. Nech je to tak, či inak, obed som mala rýchlo, chutne a finančne nenáročne. Veď posúďte sami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Potrebujeme:

6 rožkov, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g sušených hrozienok, 250 g tvarohu, 1 konzervu broskýň, 2 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínový cukor, 3 PL umu.

Postup:

zapekaciu misu si vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Medzi tým si rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku, len toľko, aby rožky zvlhli, ale aby sa nerozmočili a ukladáme na dno zapekacej misy. Vopred namočené hrozienka rozmiešame s tvarohom, so žĺtkami a vanilínovým cukrom. Broskyne si nakrájame na mesiačiky. Na rožky dáme vrstvu tvarohu, potom vrstvu broskýň a opäť rožky namočené v mlieku. Pečieme pri 200°C 10 minút, potom teplotu znížime na 175 °C a pečieme ďalších 15 minút. Pred dopečením pridáme tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali 2P kryštálového cukru. Pečieme ešte ďalších cca 10 min, kým sneh nezhnedne. Povedala som, že to bol obed jednoduchý, finančne nenáročný, ale ak máte poruke môžete pridať aj sekané orechy. Chuť žemľovky určite vylepšia. Možno si poviete, nič výnimočné. Tak je, aspoň som toto chutné, sladké jedlo pripomenula.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Časť základných surovím, ešte tam treba pridať mlieko, vajička a cukor

Obrázok blogu

Ja som použila 820 g konzervu broskýň, ale chutné sú aj marhule

a samozrejme jablka

Obrázok blogu

Zapekaciu misu som vymazala olejom, vysypala strúhankou a vyložila vrstvou

rožkov namočených mlieku

Obrázok blogu

Na rožky som rozložila tvaroh rozmiešaný so žĺtkami, s hrozienkami aj s umom

a vanilínovým cukrom

Obrázok blogu

Ďlšiu vrstvu tvoria broskyne nakrájané na mesiačiky a

opäť vrstva rožkov namočených v mlieku

Obrázok blogu

Pred dopčením som na vrch rozotrela tuhý sneh z bielkov

Obrázok blogu

Hotovo!

Obrázok blogu

Môžeme a nemusíme poliať sirupom.

Dobrú chuť!

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,072 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu