Potrebujeme:
6 rožkov, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g sušených hrozienok, 250 g tvarohu, 1 konzervu broskýň, 2 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínový cukor, 3 PL umu.
Postup:
zapekaciu misu si vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Medzi tým si rožky nakrájame na kolieska a namáčame v mlieku, len toľko, aby rožky zvlhli, ale aby sa nerozmočili a ukladáme na dno zapekacej misy. Vopred namočené hrozienka rozmiešame s tvarohom, so žĺtkami a vanilínovým cukrom. Broskyne si nakrájame na mesiačiky. Na rožky dáme vrstvu tvarohu, potom vrstvu broskýň a opäť rožky namočené v mlieku. Pečieme pri 200°C 10 minút, potom teplotu znížime na 175 °C a pečieme ďalších 15 minút. Pred dopečením pridáme tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme pridali 2P kryštálového cukru. Pečieme ešte ďalších cca 10 min, kým sneh nezhnedne. Povedala som, že to bol obed jednoduchý, finančne nenáročný, ale ak máte poruke môžete pridať aj sekané orechy. Chuť žemľovky určite vylepšia. Možno si poviete, nič výnimočné. Tak je, aspoň som toto chutné, sladké jedlo pripomenula.

Časť základných surovím, ešte tam treba pridať mlieko, vajička a cukor

Ja som použila 820 g konzervu broskýň, ale chutné sú aj marhule
a samozrejme jablka

Zapekaciu misu som vymazala olejom, vysypala strúhankou a vyložila vrstvou
rožkov namočených mlieku

Na rožky som rozložila tvaroh rozmiešaný so žĺtkami, s hrozienkami aj s umom
a vanilínovým cukrom

Ďlšiu vrstvu tvoria broskyne nakrájané na mesiačiky a
opäť vrstva rožkov namočených v mlieku

Pred dopčením som na vrch rozotrela tuhý sneh z bielkov

Hotovo!

Môžeme a nemusíme poliať sirupom.
Dobrú chuť!