reklama

"Červené náramky", alebo ľudia, majte rozum!

Je toho nie len plný internet. Ľudia, tí rozumní, uvažujúci a dospelí ľudia tuším začínajú podliehať "čaru" amuletov a ochranných predmetov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)
Takéto doláriky
Takéto doláriky (zdroj: www.mojetapety.cz)

Priznám sa, je mi to miestami až smiešne. Verím, že ľudia potrebujú akýsi "únik" z pretechnizovaného sveta mailov, mobilov, dátových prenosov a čo ja viem čoho. To vlastne aj chápem, veď samej mi raz za rok dobre padne vypadnúť na týždeň na dovolenku niekam, kde je nulový signál na mobil, cesta len taká vyjazdené dve "koľajnice" od občasných áut a široko ďaleko len ľudia, s ktorými som na chate ... Ale to je o niečom inom, mierne som odbočila ...

Aj ja sama som presvedčená, že je "niečo medzi nebom a zemou", čo sa síce nedá vysvetliť, ani pochopiť, len prijať to také, aké to je. Tiež sa mi stalo pár vecí, o ktorých som si povedala: toto mi nevysvetlí nikto. A tiež som aj veriaca, takže si možno poviete že nábeh na podobné záležitosti mám celkom slušný. Vážení, ale to, o čom píšem už je tmárstvo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nedávno som sa veľmi smiala, keď mi kamarátka rozprávala aké jej prišlo absurdné a "pohanské", keď si neviem kto z jej blízkych priniesol neviem aký magický predmet z Egypta, od pyramíd a nosí ho na krku. Vzápätí jej z peňaženky vypadol svätý obrázok, ktorý zdvihla zo zeme, oprášila a "vybozkávala", ako keby tomu svätému na obrázku ublížila. Tak som sa jej opýtala, či toto nie je absurdné. Pozrela na mňa čudným pohľadom a skonštatovala, že kresťan by to mal chápať. Osobne chápem to, že niekto sa modlí k svojmu svätému, lebo verí, že mu v ťažkej chvíli pomôže. Nechápem ale, že si ho "spodobuje" s obrázkom a z toho obrázka si urobí doslova modlu. No verím, že je to dobrý biznis. Kedysi dávno som čítala v nejakom románe vetu, čo ma pobavila: Ľudia si zo Santiaga de Compostella odniesli toľko relikvií a kúskov kostí, že keby boli pravé tak svätý Jakub musí byť minimálne taký veľký ako dva mamuty. Toto tvrdenie ma pobavilo ale určite je pravdivé.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pamätáte si postavičku strýka Držgroša? On keď sa rozprávalo o peniazoch mal v očiach miniatúrne znaky pre dolár. No a presne také znaky v očiach musia mať tí, čo vyrábajú všetky tie magické predmety. To, čo vidím aspoň 3x denne na FB je napríklad kombinácia makramé s korálkami príslušnej farby. Kedysi som to vedela robiť aj ja, no asi som hlúpa lebo nikdy mi nenapadlo predávať to ako magické ochranné predmety.

Občas sa mi chce povedať - ľudia, majte rozum, niekto tu zarába na vašej ak nie hlúposti, tak isto dôverčivosti!

Dobrú energiu do života vám nedá kúsok nitky na ruke, kus pliešku alebo gorále na krku Dá vám ju jedine a len váš pozitívny prístup k životu a k ľuďom.

Eka Balašková

Eka Balašková

Bloger 
  • Počet článkov:  140
  •  | 
  • Páči sa:  22x

Takmer nevidiaca osoba chodiaca po štyroch, sem tam po šiestich, funkcionárka Únie nevidiacich, postcrosserka, trochu blogerka a členka jednej úžasnej rodiny. Zoznam autorových rubrík:  Sme medzi vamiRodinaPrózaÚvahy (občas možno o ničom)Prečo mám rada ...SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu