reklama

Pohľadnica ako koníček? Nie. Závislosť!

Bol silvestrovský večer. Janka s rodinou od nás odišli, rodičia pozerali nejaký ten program a ja som zaliezla do svojej izby k sociálnej sieti. Kamarátka z Čiech dala na nástenku svoju bilanciu v postcrossingu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nechcela som byť "za sprostú" a tak som začala gúgliť. Do roka 2016 som vstúpila už ako registrovaný účastník http://www,postcrossing.com 

V prvých hodinách nového roka som si nadšene vyžrebovala svojich prvých 5 adries. Úplne prvou bola Julia z Moskvy. Dievčinka dostala niečo, čo by som dnes už určite neposlala - obyčajné srdečné blahoželanie, na ktorého rub som jej popriala všetko dobré v novom roku. Nejako podobne vyzeralo všetkých päť mojich prvých kúskov.

Popoludní 1. januára nám nasnežilo a ja som vedela, že ak to vydrží, von sa nejaký čas nedostanem. Tak som začala googliť. Pod heslom "pohľadnice" som toho nenašla veľa, miestami niekde nejaký e-shop, v ktorom sa dalo objednať si turistické kúsky. Vyhľadávanie v češtine bolo úspešnejšie. A ja som od údivu otvárala oči aj ústa. Objavila som úplne iný svet - predtým by mi v živote nenapadlo, že existujú pohľadnice s motívom povedzme lavičky v parku, mestského autobusu, koľajníc, či tabuľky čokolády

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medzitým som na sociálnej sieti objavila dosť veľkú a aktívnu komunitu českých a slovenských postcrosserov. Tam mi poradili, ako si upraviť profil na vyššie menovanej stránke, čo napísať na pohľadnicu a vysvetlili nejaké tie pojmy používané v postcrossingu. 

Po niečo vyše týždni mi prišlo prvé "hurray" - oznámenie, že moja pohľadnica bola doručená. Predpokladám, že adresát nebol ktovieako nadšený, keďže v ňom stálo niečo v zmysle "Hello Eka, thank you for your postcard. Happy postcrossing!" Priznám sa, že takéto hurray píšem, ak ma pohľadnica nenadchla.

No a v jeden zasnežený deň prišla moja prvá pohľadnica. Bola z Nemecka a sú na nej nejaké papagáje. Bola som šťastná, ako blcha! 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
To je ona - moja prvá oficiálne doručená pohľadnica
To je ona - moja prvá oficiálne doručená pohľadnica (zdroj: E. B.)

Odvtedy som dostala stovky krásnych, aj menej pekných pohľadníc, či už cez oficiálnu stránku, alebo ako direct swap (priama výmena), alebo cez rôzne súťaže na sociálnej sieti, ale o tom v niektorom z ďalších článkov. 

Eka Balašková

Eka Balašková

Bloger 
  • Počet článkov:  140
  •  | 
  • Páči sa:  22x

Takmer nevidiaca osoba chodiaca po štyroch, sem tam po šiestich, funkcionárka Únie nevidiacich, postcrosserka, trochu blogerka a členka jednej úžasnej rodiny. Zoznam autorových rubrík:  Sme medzi vamiRodinaPrózaÚvahy (občas možno o ničom)Prečo mám rada ...SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu