reklama

"Iveta, i keď budem mŕtvy = Ťa ľúbim. Slávik."

Môj zlatý Slávik, vidím Ťa ako si došiel strapatý, opitý pivom a láskou v Stoke na záchod a využil právo všetkých násťročných bezpodmienečne kapitulovať pred vlastnými citmi. Chápem, že si dostal mat v štvrtom ťahu a že si neodkladne musel vytesať svoje matematicko-ľúbostné vyznanie do kameňa. Teda, aby som bol presný, vyryť do omietky, hneď vedľa nápisov "LSD rulez, Vlado Fučík skurvy syn a Halucinácie sú dosť v pohode, či nie?" Dúfam, pre Tvoje dobro, že nešlo o neopätovanú lásku a že si vzápätí neskočil do Dunaja len aby si nevďačnú Ivetu mohol desiť vyznaniami zo záhrobia. Radšej verím, že jej dodnes do uška trilkuješ ľúbostné sonáty a oblbuješ ju vzrušujúcimi tančekmi rituálu párenia, ktorému sa vzápätí oddávate spolu. A ak Ťa náhodou ešte stále nechce, neboj, mám pre Teba radu. Poriadne sa našuchor, nech si väčší ako v skutočnosti a nezabudni vystrčiť do popredia svoje najkrajšie pierko. Som presvedčený, že to zaberie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Zlatý môj Slávik,
si ako Rómeo, vieš o tom? Mnohí snívajú o láske až po hrob, ale obaja vieme, že sú to len obyčajní trochári.Ty si ukázal, že skutočné city sa nezľaknú ani smrti a sľúbil si Ivete oddanosť večnú. Skláňam sa pred intenzitou túžby, ktorou si zahorel a vďaka ktorej si uveril veciam, o ktorých Ti starší kamoš Jastrab vravel, že sú klamlivé a v skutočnosti neexistujú. Gratulujem. Len jednu radu, ak môžem. Nabudúce sa skús prepašovať na Dámy a vylievaj si srdce tam, kde Iveta aj chodí, šance sa ti rapídne zvýšia. No ale veď si sa hádam aj osmelil a povedal jej to do očí, také niečo musela oceniť. Ak bola opitá rovnako ako ty, možno ti aj dovolila omáknuť nejaké tie obliny. Chcem veriť, Slávik, že si svoje vyznanie nepísal len v poblúznení z jej sľubmi prekypujúceho výstrihu a bohovského zadku. Jasné, sú to všetko dôležité veci, ale obávam sa, že na večnú lásku by vám to bolo sakra málo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Môj zlatý Slávik,
dúfam, že si to nebol Ty, kto kde-kade po Trnavskom Mýte nastriekal zlomky viet, ktoré akoby ani nemal silu dokončiť: "...iba forma výrazu utrpenia ...ako slzy bolesti ...a nekonečného prázdna ...ako pocit samoty." Ak je to náhodou predsa len Tvoja práca, povedz, ako sa to mohlo tak pokaziť? Či si sa o ňu pekne nestaral? Alebo si sa aj hej a ona nebola taká, ako si si myslel? Zahodila všetky Tvoje básne, vlastné meno Tebou pracne vysadené z kvetov pred jej domom spolu s chvíľami smiechu a hladných bozkov v teplom letnom daždi? Podviedla Ťa s iným, čo Ťa tromfol sľubom večne reinkarnovanej lásky a miestom v nirváne po jeho boku? Alebo mal len drahý oblek a najnovšie BMW radu 7? A keď sme už pri tom, nenalákal ju náhodou Tvoj "kamoš" Jastrab na vlastné, krajšie pierko? Neboj, Slávik, nájdeš si inú. Nabudúce však sľubuj len do smrti, oukej? Nech to nezakríkneš. Ak sa Ti to zdá málo, prihoď opciu na predĺženie zmluvy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Obávam sa však, môj zlatý Slávik, či si to náhodou neposral aj Ty.
Či Ťa nevydesil tieň podobných sľubov, ktoré si kedysi dal i iným Ivetám a potom nedodržal. Či si sa nezľakol zodpovednosti, keď si zistil, že táto je ta pravá. Neprestal si jednoducho hľadať s ňou a v nej stále niečo nové? Nevzal si nakoniec do ruky ten sprej len preto, lebo si prestal veriť vo vlastnú schopnosť udržať a nepokaziť lásku? Nevznikli to prázdno a pocit samoty v Tvojom vnútri kvôli tomu, že nepoznáš ani sám seba a je ti z toho nanič? Neskončilo sa to všetko, pretože si sa sebecky vzdal, keď prišiel čas nielen brať, ale aj dávať? Hádam si si nemyslel, že s nejakou inou Ťa čaká len slnečná žatva a po čase vás nestretne to isté, že nie? Slávik, Slávik, Slávik. To si bol vážne taký vôl?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie, to si nemohol byť Ty, kto nastriekal tie trpké slová na špinavé steny chladného podchodu. Odmietam veriť v takýto svet pre citlivých chlapcov ako si ty. Dobre však viem, že si to byť mohol, pretože život sa niekedy nepýta na názor a robí nám napriek. Vieš, stále ma však trápi Tvoj osud. Preto ak budeš mať niekedy čas, skoč prosím Ťa do Stoky a pripíš na záchod niečo o tom, ako sa Ti darí. A urob tak skôr, než to tam zbúrajú a postavia biznis centrum. Niečo ako "S Ivetou nám to klape = milujem život. Slávik." úplne postačí. Pod nápisom Pseudo Skins je na to miesto ako stvorené.

Tomáš Batik

Tomáš Batik

Bloger 
  • Počet článkov:  101
  •  | 
  • Páči sa:  1x

verí v smiech...... ČO NA SRDCI, TO TU ........ Zoznam autorových rubrík:  MudrovačkyPísačky a slovné hračkyTakmer zbytočné postrehyTajné tipyPre zmenu vážneRozhovoryNezmysly všade vôkolFotografieSúkromnéMozaika

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu