reklama

Maléry pána Uhríka, alebo ako sa zázrakom zjavili neexistujúce dokumenty

Včera som na tlačovej konferencii zverejnil časť dokumentov svedčiacich o závažnom porušovaní práv pracovníkov Úradu BBSK a falšovaní evidencie dochádzky, ktoré realizovali poslanci parlamentu Beluský a Uhrík. A Uhrík opäť klamal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (119)

Uhrík uviedol okúzľujúce vysvetlenie o neexistencii takejto evidencie. v reakcii na zverejnené tvrdenia uviedol, že som už na ich adresu niekoľkokrát šíril klamstvá a vraj aj v tomto prípade nejde o nič iné ako o snahu o predvolebnú diskreditáciu ĽSNS. Doslova uviedol: O akej neoficiálnej dochádzke rozpráva? Čo je to za nezmysel? Načo by sme ju viedli a oficiálne podpisovali? Aby ju pán Bránik našiel? Veď to nedáva logiku! A pridal čosi o žalobe, lebo veď čo mu už iné ostávalo. Logiku to skutočne nedáva, v tom sa Uhrík nemýli. Takto amatérsky by to aj podľa mňa robil iba skutočný blbec. Prečo sa to stalo práve pánu Uhríkovi ponechám na posúdenie čitateľa. Ako už niekoľkokrát, aj tentoraz sa mi podarilo vylákať chlapcov z dier až úsmevne ľahko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Samozrejme, priamej - akoby Uhríkovi kolegovia povedali “chlapskej” - odpovedi na otázku, či sú podpisy, ktoré som ukázal novinárom pravé sa pán kandidát na župana v Nitrianskom samosprávnom kraji vyhol, odmietol to potvrdiť, no ani to nevyvrátil. Za Boha, za národ a za zadné vrátka. Pre istotu, lebo sa už niekoľkokrát presvedčil, že mám pre istotu vždy k dispozícii viac, než zverejňujem.

Nuž teda poďme sa spolu pozrieť na to, čo podľa pána Uhríka nebolo vedené, podpisované a čo vlastne vôbec neexistuje. Tu nájdete údajne NEEXISTUJÚCU PARALELNÚ PERSONÁLNU EVIDENCIU svedčiacu o tom, že voliči oklamaní propagandou sa v minulých voľbách poriadne sekli a v osobe Mariána Kotlebu urobili capa záhradníkom. Údajný ochranca práv pracujúcich a obyčajných ľudí pred parazitmi a nadnárodnými koncernami zdierajúcimi Slovač je hlavou organizácie, ktorá sama brutálnym spôsobom porušovala Zákonník práce a aby to zakryla pred orgánmi kontroly, falšovala údaje o skutočnej dochádzke zamestnancov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jedna z novinárskych otázok smerovala k tomu, prečo mám k dispozícii len dôkazy o falšovaní dochádzky vrátnikov. Popravde som mu odpovedal, že toho mám oveľa viac, ale z rôznych dôvodov to zatiaľ nezverejním. Občas mám pocit, že kolegovia spoza počítačov čakajú rovno na bločky za služby prostitútok platené zo župných peňazí a fotografie dokazujúce homosexuálne orgie v pracovni predsedu. Začať však treba pekne zospodu.

Technické vysvetlenie, prečo sa práve v prípade vrátnikov prikročilo k staromódnemu prepisovaniu z papierov na papier a potom do počítača je veľmi jednoduché: na Úrade BBSK totiž existuje dochádzkový kartový systém, ktorý sníma aj tváre všetkých pracovníkov prechádzajúcich na pracovisko, vrátnice sa nachádzajú ešte pred ním a vrátnici karty nepoužívajú. Ostatní zamestnanci sa už dávno nachádzajú v digitálnej ére, vrátnici naďalej vegetujú v analógovej dobe kešu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na včerajšej tlačovej konferencii som pre krátkosť času nestihol zverejniť viac a úprimne rozumiem, že pán Uhrík mohol nadobudnúť pocit, že iba blufujem. Prikladám teraz pre oživenie jeho pamäti popis spôsobu vedenia paralelnej evidencie od jednej z osôb, ktorá sa na vypracúvaní podkladov priamo podieľala a ktorá dala súhlas so zverejnením totožnosti. V čase, keď k podvodom dochádzalo pracovala na organizačnom odbore a jej úlohou bolo prepisovať údaje rukou vpisované do knihy dochádzok do tabuliek. Dnes už na Úrade BBSK nepracuje a so zmeneným menom žije mimo dosahu banskobystrických fešákov. Jej podpis môžete nájsť na desiatkach evidencií v údajne neexistujúcej paralelnej dokumentácii. Pre presnosť uvádzam, že nie je zdrojom, od ktorého som získal originály poskytnuté prokuratúre. Je iba jednou z viacerých, ktorí sa prestali báť a našli odvahu prehovoriť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Martina Sujová hovorí: “Dokumentáciu, ktorú ste ukazovali na tlačovke sme skutočne robili my na základe papiera z vrátnice. Záver z jednej dávnejšej kontroly Úradu hlavného kontrolóra BBSK bol, že personálne oddelenie neodovzdalo dokumenty, lebo ich nestihli pripraviť, aby nekolidovali so zákonom. Vždy k prvému v mesiaci sme odovzdali dochádzku personálnemu a to už zariaďovalo zvyšok.

Systém fungoval podľa nej nasledovne: “Bola som referentka na organizačnom oddelení. Vedúci dodal podklady, tak som sa dostala k papieru z vrátnice. Vypísala som tabuľku, tá putovala na personálne, kde to podpisovali a následne to išlo na podpis riaditeľovi.

Bývalá referentka organizačného oddelenia Sujová popisuje aj dôvod, pre ktorý jej neskôr odňali prípravu rozpisu služieb: “Pôvodne som robila aj rozpis služieb. Vrátnici mali mať dennú, nočnú a dva dni voľna. Keď som sa pýtala, prečo aj vrátnici nepoužívajú karty a nepípajú sa povedali mi, že to vraj systém nevie. Blbosť. Stále som sa pýtala a preto neskôr bohužiaľ rozhodli, že si služby určí vedenie. Mne iba povedali, že pán predseda si bude sám dávať služby.

Prekvapivo však relativizuje tvrdenia viacerých svedkov, ktorí hovoria o priamom zastrašovaní a o tom, že museli konať proti svojej vôli: “Viete, čo je zvláštne? Že pokiaľ bolo niečo, čo zadali mimo zákon, alebo presvedčenie a ja som odmietla, dali mi pokoj. Preto nechápem ani jedného, čo tam ostal robiť.

Neznamená to však, že sa na Úrade BBSK zamestnanci mohli cítiť úplne bezpečne: “Ja som vlani v januári, keď znižovali stavy išla za najvyšším, Kotlebom, a povedala, že chcem odísť. Toooľko radosti. Ja som dosť papuľa. Jeden z vrátnikov, pán Kubaliak, s ktorým sa časom rozkmotrili pre peniaze si ma raz zavolal k okienku ukázal mi svoje nové tetovanie. Bolo to rozmazané a nevedala som to rozoznať. Spýtala som sa ho, čo to je. Odpovedal mi, že rontgenová snímka masového hrobu. No a nebojte sa potom.

Jeden z mnohých mailov nachádzajúcich sa v evidenciách BBSK potvrdzujúcich, že Milan Uhrík vo funkcii riaditeľa Úradu BBSK vedome pozmeňoval údaje v evidenciách tak, aby nedokumentovali protiprávnu realitu, ale zákonom vyžadované náležitosti.
Jeden z mnohých mailov nachádzajúcich sa v evidenciách BBSK potvrdzujúcich, že Milan Uhrík vo funkcii riaditeľa Úradu BBSK vedome pozmeňoval údaje v evidenciách tak, aby nedokumentovali protiprávnu realitu, ale zákonom vyžadované náležitosti. (zdroj: Radovan Bránik)

Vedomé pozmeňovanie údajov a manipuláciu s evidenciami potvrdila aj bývalá zamestnankyňa Útvaru dopravy Patrícia Cenkovová, ktorá poukázala aj na ďalší aspekt činnosti vedúcich predstaviteľov ĽSNS v župných funkciách, a síce opakované nedodržiavanie zákonných termínov a ostentatívnu ignoráciu malých podnikateľov: "Často som nabádala malých dopravcov na diaľkových autobusových linkách, aby sa sťažovali na nedodržiavanie lehôt podľa správneho práva a na prieťahy v konaní, no oni sa báli a nechceli mať problémy." Cenkovová tvrdí, že bola svedkom úpornej snahy veľlkých dopravcov SAD Zvolen a Lučenec o predĺženie zmlúv vo verejnom záujme na prímestských linkách, ktoré boli nevýhodné pre BBSK natoľko, že aj predchádzajúci župan Maňka zo Smeru vyhlásil, že ich nepodpíše. Ibaže Maňka voľby prehral a nastúpil Kotleba. Ten podľa Cenkovovej ponechával dopravcov v napätí a sprvu sa podpísaniu tiež bránil. Keď si ich predstavitelia našli k nemu priamu cestu a obišli štandardné úradné postupy situácia sa zmenila, dopravcovia sú na prímestských linkách ziskoví a prípadnú stratu im prepláca BBSK.

Ak v sobotu vhodíte do volebnej urny hlas pre Milana Uhríka, nemôžete sa už odteraz pri pohľade do zrkadla tváriť, že ste o tom nevedeli. Pán Uhrík sa ako šéf Úradu BBSK vedome podieľal na vedení neoficiálnej evidencie, podpisoval ju a potom podpisoval aj sfalšovanú dokumentáciu, ktorá sa stala súčasťou oficiálnych evidencií. Dopúšťal sa pritom niekoľkých závažných trestných činov spolu s Martinom Beluským, vedúcou Oddelenia riadenia ľudských zdrojov Kovaříkovou a tiež minimálne jednou ďalšou osobou, ktorej totožnosť bude známa po skončení vyšetrovania. Pán Uhrík v snahe zakryť túto závažnú protispoločenskú činnosť vedome klamal verejnosti a vyhrážal sa mi ďalšou žalobou. Čím sa líši od bežného politika?

Chápem ľudí, že túžia po zmene v tejto krajine a dokážem aj pochopiť, že časť z nich uverila Kotlebovcom, ich kampaň je skutočne dobre zacielená. Ale skutočná zmena takto nevyzerá. Sú takí istí, ako tí, proti ktorým sa oprávnene búrite. Nie vy, ich nádejní voliči. To oni sú podvodníci a klamári, ktorí sa na potichu dohadujú na spolupráci s tými, proti ktorým hlučne protestujú.

Ešte stále si môžete vybrať, komu veriť: Uhríkovi, ktorý preukázateľne klame a čoskoro bude čeliť trestnému stíhaniu, alebo vlastným očiam a svedectvu priamej aktérky. Lebo tá evidencia existuje, máte ju priamo pred očami a prvý zo svedkov, ktorý sa na jej vedení podieľali prehovoril pod svojim menom. Existujú aj ďalší a kým pán Uhrík neprizná pravdu, budú jeden za druhým pribúdať. 

Tvrdíte, že nie ste ovce a nenecháte sa klamať. V sobotu to môžete dokázať.

 

Radovan Bránik

Radovan Bránik

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  209
  •  | 
  • Páči sa:  28x

Kontakt: +421 911 182 711Na tvorbe obsahu sa vzhľadom na citlivú povahu zverejnených materiálov a zvýšené riziko pre autora v ostatnom čase podieľa tím špecialistov na bezpečnosť a analýzu.Činnosť tímu možno zatiaľ podporiť nasledovnými formami.Prevodom na: IBAN: DE69 1001 1001 2627 6063 52PayPal: radovan.branik@gmail.comhttps://www.patreon.com/user?u=13711855Ďakujeme za vašu podporu. Zoznam autorových rubrík:  NevážnePolitikaSúkromnéO kríze a nešťastíOdborná problematikaZamyslenia písané pre RTVS

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu