reklama

20 otázok na ktoré schvaľovatelia ruskej okupácie majú problém odpovedať

V tomto článku som zhrnul otázky, na ktoré od schvaľovateľov ruskej okupácie nedostávam žiadne odpovede, alebo lepšie povedané odpovede vždy dostanem, ale na nepoložené otázky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (116)

Pri tom je zaujímavé, že tieto odpovede nikdy nepostrádajú informácie o tom, aké zlé až diabolské sú USA a NATO a naproti tomu Rusko, resp. Putin je vyobrazovaný pozitívne až v žiarivých farbách. 

Tento článok nie je venovaný tým, ktorí k rusko-ukrajinskej vojne zaujímajú neutrálny alibisticko-vyvážený postoj. Tým bol venovaný článok predchádzajúci ( http://burkert.blog.sme.sk/c/378368/neutralne-postoje-k-rusko-ukrajinskej-vojne-vyhovuju-iba-okupantovi.html). Pre nich tu je len jedna otázka: Ak ste naozaj v rusko-ukrajinskej vojne nestranní, skúste prezradiť v čom všetkom Putina kritizujete, prípadne a v akom pomere oproti Ukrajine, USA a NATO. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Otázky, ktoré nebudú zodpovedané, resp. nebudú zodpovedané jasne, alebo budú odpovedať na nepoložené otázky, či protiotázkami, sa budú vnímať tak, že viera v Putina má skutočne značné trhliny.

Otázky schvaľovateľom ruskej okupácie Ukrajiny a sympatizantom Putina a jeho krokov:

1. Existuje vôbec hranica po ktorej prekročení by ste Putinovi boli schopní povedať: Stačí! ? A ak áno, kde je tá hranica? Charkov? Dnepropetrovsk? Kyjev? Ľvov? Užhorod? Michalovce? Priašiv?... 

2. Čo také by musel Putin spraviť, schváliť, tolerovať, podporovať a pod. aby ste ho mohli morálne odsúdiť, alebo aspoň zásadne skritizovať? 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3. Ak dávate Kosovo a Krym na jednu roveň, vedeli by ste uviesť koľko vojakov a civilistov zahynulo v Kosove než tam vojensky zakročilo NATO a koľko vojakov a civilistov zahynulo na Kryme, alebo v pohraničnej Ukrajine než tam prišli „dovolenkovať“ ruskí vojaci a ruské zbrane?

A bolo územie Kosova po konflikte pripojené k USA tak ako bol Krym pripojený k Rusku?

4. Niektorí z vás pripúšťajú, že Rusi si urvali z iného územia a chcú si urvať ďalšie, ale že predsa to isté už Američania urobili nespočetne krát... Teda otázka znie: v ktorých prípadoch si Američania urvali z iného územia?

5. A ak by sa takýto prípad z predošlej otázky aj našiel, môže jedna neprávosť oprávňovať k čineniu ďalšej neprávosti?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

6. Mnohí z vás tvrdia, že si želajú, aby na Ukrajine bol čo najskôr mier... Myslite si, že je to možné pokiaľ tam budú ruské zbrane a ruskí vojaci, vrátane tých „dovolenkujúcich“?

7. Ak Rusko na Ukrajine bojuje za správnu vec, prečo sa tvári, alebo sa tvárilo, že jeho zbrane a vojaci nikdy na Ukrajine neboli? 

8. Tvrdíte že dianie na Ukrajine rozpútali USA. Prečo ale potom väčšina Ukrajincov nenávidí Putina a spol.?

Má na tom zásluhu americká propaganda? A čo ruská propaganda? Tá neexistuje? A ak áno, viete aj uviesť nejaké jej nečisté praktiky, alebo príklady? 

9. Viete uviesť aspoň jeden príklad kedy neplatilo toto?: „Nech sa v Rusku odohrá čokoľvek negatívne vždy za to môže alebo v tom má prsty niekto iný, či už vrahovia indiánov, CIA, tajné spolky a pod. Len nie ruská vláda“. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

10. Ak pripúšťate, že aj Rusko pácha zlo, tak ktoré konkrétne?

A ak k nemu patrí aj okupácia Ukrajiny prečo za to ruskú stranu nekritizujete? Stačí na to argument, že aj iní robia podobne zlé veci? A ak náhodou áno, naozaj to stačí na to aby sme mohli ospravedlňovať ruské zlo?

A ak USA predstavujú vo svete najväčšie zlo, teda matematicky vyjadrené 100%, potom aké veľké zlo predstavuje Rusko? Je to 5 %, 10%, alebo koľko percent oproti USA?

11. Na margo "Putinových ekonomických úspechov": Nemyslite si, že aj priemerne schopný politik by dokázal v Rusku vládnuť lepšie ako neschopný Boris Jelcin? Resp. ak si to nemyslite, tak prečo? 

12. Neobdivovali Rusi, v pomerne nedávnej minulosti aj Lenina, Stalina, Brežneva... podobne ako dnes obdivujú Putina? Nemá alebo nemôže mať zásluhu na veľkej obľúbenosti Putina v Rusku to, že vláda ovláda rozhodujúce ruské mienkotvorné média, kde len výnimočne zaznie na jej adresu niečo kritické, ak vôbec, a takisto to, že v Rusku neexistuje reálna politická opozícia v parlamente, ktorá by mohla kritizovať vládu tak ako je to napr. u nás?

Resp. viete uviesť príklady ktoré by dokazovali opak? A ak nie, prečo tento stav bežným Rusom neprekáža? Vám to prekáža? 

13. Myslíte si, že dnešní Rusi sú vo všeobecnosti menej manipulovanejší ako tí z čias Stalina a vôbec komunistického režimu? A ak áno, prečo si to myslíte a čo tomu nasvedčuje, že už nie sú tak manipulovateľní. 

14. Ak je slovenský „mainstream“ neobjektívny, z ktorých objektívnych zdrojov čerpáte vy osobne?

A ak sú tie zdroje skutočné objektívne, v akom pomere sa v nich kritizujú kroky USA, EÚ a NATO na jednej strane, a Ruska na strane druhej? 

15. Hovorí sa, že politika to sú klamstvá, polo klamstvá, polopravdy, demagógia, úskoky, intrigy a úzke záujmy. Platí to aj pre ruskú politiku?

16. Čo myslíte, na akej úrovni by sa nachádzalo Rusko, dajme tomu o rok, ak by mu zrazu došli plyn a ropa, ktoré by tým pádom nemohlo predávať?

A do akej miery sa zhodujete s názorom, že Rusko, obrazne povedané, je len benzínová pumpa ovládaná vyvolenými?

17. Ako by ste vysvetlili fakt, že značná časť ruskej verchušky má svoje deti na školách v toľko kritizovanej západnej Európe a USA?

18. Prečo neexistuje a celé desaťročia neexistoval exodus ľudí zo západu smerom do Ruska, ale len opačne, ak je v Rusku tak dobre, spravodlivo atď.?

A ak by ste si museli vybrať, kde by ste žili radšej, v prehnitom kapitalizme (USA, západná Európa) alebo v Rusku? A vedeli by ste uviesť aj dôvody?

Doplnené: 13. 6. 2015:

19. Kto v minulých rokoch počul že by ruská menšina bola na Ukrajine utlačovaná? Je to náhoda, že Putinovo objavenie „utláčania“ ruskej menšiny na Ukrajine pripadlo práve na obdobie keď začal mať plné zuby koketovania Ukrajiny so západom? 

19a. A je tiež náhoda to, že aj „povstanie ruskej menšiny“ na Ukrajine pripadlo práve na vyššie uvedené obdobie? 

19b. Je aspoň teoreticky možné že dané "povstanie" mohli vyprovokovať ruskí vojaci? 

20. Počuli ste o tom, že organizácia Amnesty International usvedčuje z vojnových zločinov na Ukrajine nie len Ukrajincov (ako to väčšinou čítame) ale aj Rusov? A ak ste o tom počuli, pripúšťate, že to tak môže byť? 

20a. Ak pripúšťate že Rusi obsadili Krym a vyvolali nepokoje, nemyslíte si že bolo prirodzené ak Ukrajina zareagovala? A aj keď jej reakcia bola alebo je považovaná za nepatričnú a s neprimeranými následkami, nemali by sme brať do úvahy fakt, že išlo odpoveď na konkrétnu agresiu? 

Viete o tom, že v SNP sa aj povstalci dopúšťali krutostí na civilnom obyvateľstve? Ako je možné, že napriek tomu ich vnímame ako hrdinov? Nie je to náhodou preto lebo vnímame príčiny a následky vojny ktorej boli súčasťou?

Marcel Burkert

Marcel Burkert

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  401
  •  | 
  • Páči sa:  52x

Bývalý VIP bloger, od 19.11.2021 síce nie zmazaný, ale umlčaný. Viac v článku „Tak ste ma tu umlčali". Okrem toho aj bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda má za to, že za zlom vo svete nie sú Židia, ani tajné spolky a dokonca ani USA, ale nadvláda rozumu nad citom, resp. prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s „ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii. Zoznam autorových rubrík:  Očkovanie a Covid ZdravieDuchovné otázkyRómska otázkaMuž a ženaŠkolstvo a výchovaIslam a zahraničná politikaOchrana prírodyEnvironmentálna kriminalitaPolícia s.r.o. pátraDúbravka, BratislavskoPotulky D. Kobylou a okolímPotulky BratislavouPotulky Slovenskom a ČRPotulky RakúskomPotulky EurópouPotulky IslandomPotulky USAPotulky Afrikou a ÁziouPolitika a spoločnosťEkonomikaMarenie výkonu cestnýchkontrolMaratóny experimenty 1992-2009Šport inakNadávať na USARusofilom a socialistomSpravodlivosť & NesúdnosťVýroky na zamyslenie 2/2016

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu