reklama

Kto oklamal voličov viac: Zradcovia, alebo Hrdinovia? Doplnené 2.5.2016

Podnetom k môjmu predošlému politickému článku bola diskusia k článku o alibizme lídrov tej pravej pravice..., ktorý ich voličom zjavne riadne zdvihol krvný tlak. Nie, nie ten alibizmus, iba článok, ktorý naň poukázal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (220)

Podnetom k dnešnému článku je opäť diskusia a opäť plná perál, a to k článku o inteligencii diskutujúcich z tábora Sulíko-Matovičovcov. Iba pripomeniem, že v tom článku, ako volič SaS, usilujúci nenechať sa strhnúť stádovitosťou, som sa dopustil voči svojim spolu voličom ešte väčšej opovážlivosti ako kedykoľvek pred tým. Za to sa im ospravedlňujem a svoj nerozvážny čin naprávam dnešným článkom, v ktorom zároveň završujem svoju povolebnú sériu. Chcem v ňom upokojiť hladinu a sústrediť sa v ňom nie na hviezdne primitívne diskusné príspevky, ale z môjho pohľadu na tie najzaujímavejšie, najtrefnejšie, aby nezapadli prachom, čo by bola škoda. Plus použijem pár myšlienok z blogu cudzinca, ktoré ich dopĺňajú: 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Začíname:

1. Ak niekto naozaj zradil voličov, túžiacich po zmene spôsobu správy krajiny, neboli to predstavitelia strán Most a Sieť, ale boli to práve tí, ktorí chceli viesť krajinu, ale nič pre to neurobili. Len hovorili o zmene, ale vôbec sa na zmenu nepripravili. Chceli vytvoriť vládu, ale nemali plán ako ju vytvoriť. Chceli meniť systém, ale sami žiadny systém nemali. Pritom ešte v poslednej debate mohol R. Sulík obrátiť všetko k lepšiemu. Nebolo by to žiarivé víťazstvo, ale splnil by sľub, ktorý v pozadí čítali občania voliči – nenechal by štát v rukách Smer-u. Stačilo triezvo zhodnotiť svoje možnosti a chyby, verejne priznať, že veci sa nevyvíjajú tak ako sa očakávalo a tiež verejne priznať, že jediným spôsobom, ako v súčasnosti bojovať proti korupcii, zneužívaniu postavenia, mrhaniu verejnými financiami a iným nešvárom, je ísť do vlády so Smerom v rámci veľkej koalície, ktorá umožní, aby oponenti Smeru videli do všetkého a mali možnosť podľa potreby – zasiahnuť. V danej chvíli by ho s veľkou pravdepodobnosťou podporili aj Most, Sieť, ba možno aj SNS. K tomu ešte stačilo pochopiť a priznať, že I. Matovič je povestným slonom v porceláne, nespoľahlivým partnerom, ktorý nemá a nikdy nebude mať úctu voči partnerom. Tým skôr, že A. Danko opakovane prehlásil o rôznych bodoch SaS, že s nimi súhlasí a vedel by si ich osvojiť. Ak by bol R. Sulík otvoril oči, videl by pred sebou možnosť na jedinečnú zmenu v politickej histórii Slovenska, možnosť vládnutia veľkej koalície Smer-SaS-SNS-Most-Sieť, disponujúcej pohodlnou ústavnou väčšinou, schopnej v nie zanedbateľnej miere zmeniť spôsoby riadenia tejto krajiny. R. Sulík však uprednostnil dodržanie sľubu, že nikdy so Smerom, nad dodržanie sľubu, že prinesie pre sklamaných voličov zmenu, resp. bude sa snažiť aby z programu SaS bolo presadené čo najviac. Kto a čím naozaj oklamal voličov, na to nech si R. Sulík odpovie sám. Možno mu stačí byť politikom, ale dejiny národa si obvykle pamätajú len štátnikov. A na štátnika R. Sulík nedorástol. http://cudzinec.blog.pravda.sk/2016/03/14/taktika-odmietania-je-nezmysel/

SkryťVypnúť reklamu
reklama

2. Keďže strany tu máme preto, aby v prvom rade presadzovali svoje programy, tak tých čo volili SaS kvôli programu, Sulík zradil, pretože dal prednosť hrdinskej póze pred možnosťou niečo v nejakej koalícii čosi presadiť. Takže hovoriť, že ak by SaS išla do vlády so Smerom, tým by zradila svojich voličov, je v najlepšom prípade len polovica pravdy. Tej saskárskej. Tých čo ho volili len kvôli hrdinskej póze, tých pochopiteľne nezradil a to, že je v opozícii ich možno aj naplňuje - radosťou, hrdosťou a pocitom, ktorý iní nepoznajú. Zásadnou otázkou však zostáva, načo sa v SaS vlastne nad programom strany trápila. A to najhoršie nakoniec: Táto koalícia nie je dobrá, ale nič lepšieho nebolo a nemáme, ešte k tomu boli konaním SaS a OĽaNO v podstate dotlačení, a preto tie tvrdenia o zradcoch sú len pokusom ako zabezpečiť víťazstvo strany Smer vo voľbách v roku 2020. Predsa na niekoho nadávať, ohovárať a špiniť ho, je najlepším prostriedkom pre to, aby do nejakej koalície s čímsi takým nešli. 
Zatiaľ tu vidím len členov a fanúšikov SaS, ktorí predstierajú, že bolo možné nejaké iné a lepšie riešenie. 
Je to podvod, predstierať, že mám niečo a nemať pritom nič, ale ako vidíte, na niektorých to funguje priam vzorovo. Takže tak ako sme štyri roky čítali tú Sulíkovú primitívnu výhovorku na spájanie hlasovania, kde nikto z fanúšikov SaS nebol schopný napísať, čo také by sa bez toho spojenia hlasovania udialo inak, tak teraz budeme štyri roky čítať somariny o zradcoch, zapredancoch a že bez nich bolo iné - lepšie riešenie, kde verní svojej povesti nebude žiaden z Vás schopní napísať, čo také by sa udialo inak a s lepším výsledkom. Klamm

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3. Pokiaľ mala SaS na výber realizovať niečo zo svojho programu v nejakej koalícii, a hrdinským postojom, tak obetovali program a zvolili si hrdinský postoj. Nabudúce nech voliči SaS napíšu, že Sulíka volili kvôli tomu hrdinskému postoju a program je potom nezaujímavý
Ak niekto tvrdí, že on počítal s tým že tie strany pôjdu s Ficom, a oni s nimi šli, tak ako ho mohli zradiť? To predsa nemá logiku. 
Táto koalícia nie je dobrým riešení, ale tragédiou mnohých voličov SaS je to, že žiadne lepšie riešenie nemáte, a preto tie nadávky sú len prejavom emócií a vlastnej úbohosti. 

4. SaS a OĽaNO pred voľbami znižovali preferencie strán Most-Híd, Sieť a KDH s tým "že pôjdu s Ficom" kde Most-Híd a Sieť k tej koalícii v podstate dotlačili. Pokiaľ by to tie strany neurobili, tak by sme čakali na predčasné voľby, ktoré nechceli ani Sulík ani Matovič. 
O racionálnom chovaní SaS a OĽaNO ktoré v podstate znížilo pravici ako celku hlasy, nie všetky prešli k nim, sa nedá hovoriť a je dokonca možné, že takto zmarili možnosť pravicovej vlády, bez ich konania by pravica mala v súčte viac. 

5. Je zaujímavé, že útočiť pred voľbami na vlastných potenciálnych partnerov zrada nie je...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

6. Zradou nemôže byť to, ak niekto urobí to čo ste očakávali a rovnako zradou nie je, ak sa niekto rozhodne niečo zo svojho programu presadiť. 
To najhoršie nakoniec: Nie sú to posledné voľby, budú ďalšie a tie vyhrá Smer. Vďaka Vám, vďaka všetkým, ktorí budú pomáhať tým, ktorí budú ohovárať a špiniť svojich potenciálnych koaličných partnerov. 
To nie sú totiž len dvaja politici, to sú aj ich voliči, ktorých ohovárate a špiníte. 
Niečo také nie je ani v tej najhoršej literatúre, aby za zradcu bol považovaný človek, ktorý urobil to čo od neho očakávali. 

7. V diskusii Bugár - Sulík, kde Sulík tvrdil, že sa nechali kúpiť, pritom to nevie dokázať a je to akurát tak krivé obvinenie spinave ohovaranie. Bugár tam obvinil Sulíka, ze pravicova vlada nevznikla kvoli nemu a Igorovi Matovicovi. Tí podla Bugara utocili pred volbami na partnerov a vzali im percenta. "Keby som vedel, ako sa zachováte, zobral by som vám všetko," odvetil Sulík...  

8. SaS sa mala snažiť o širokú koalíciu, v ktorej by bola možnosť niečo zo svojho programu presadiť. Nechceli, tak sa čudujem, že teraz tú koalíciu kritizujú, pričom žiadne lepšie riešenie nemali a nemajú. 

9. Obľúbenú somarinu, "opakovať voľby a to až dovtedy kým nebude prijateľný výsledok" sa za riešenie považovať nedá. 

10. Najväčším šťastím pre Saskárov aj Matovičovcov sú prúsery Smeru. Sú na nich doslova odkázaní, lebo ak by tých bolo výrazne menej, minimálne SaS by bola doživotnou opozičnou stranou a možno by nebola ani v parlamente, lebo jej úspech a neúspech je priamo závislý od prúserov Smeru. Sulík s Matovičom by sa preto mali Ficovi verejne poďakovať, oceniť a vážiť si tie prúsery. 

Doplnené: 2.5.2016

a) Pred voľbami som pravidelne kládol nádejným poslancom SaS otázku: prečo by som vás mal voliť, keď nechcete vládnuť? Aby ste obsadili pár opozičných foteliek v parlamente? Ako chcete naplniť svoj volebný program?
Nuž, výsledok bol taký, že odpovede som sa ani u jedného nedočkal...

b) Principiálnosť a zásadovosť SaS je falošný mýtus, kde najlepším dôkazom je ich konanie po voľbách, keď by radi šli do koalície so SNS, pričom so Smer-om ale nie, a pritom pokiaľ medzi tými stranami je nejaký kvalitatívny rozdiel, tak skôr v neprospech SNS.

c) Už len z matematického hľadiska, keby vstúpila do vlády SaS, tak by mali šancu pravicové strany presadiť viac a viac aj ustrážiť a zmeniť. Ale keď si ctíme "princíp" - buď to bude mojom alebo bezo mňa..., vtedy sa nedá nič robiť. 

d) Ešte pred voľbami som kvitoval Miškovov postoj, ktorý jednoznačne vyhlásil, že ak by mal možnosť, do vlády s Ficom by určite šiel. Pretože z opozičnej lavice, tak ako to Marcel veľmi správne skonštatoval, sa žiadny program ani zmena naplniť nedá. Ak by sa bol Sulík zamyslel a ustúpil zo svojho ega, mohol by byť vo vláde a spolu s Bugárom, Dankom, či Procházkom by si bol zo svojho volebného programu presadil čo najviac. Takto stratí ďalšie štyri roky a čo bude po nasledujúcich voľbách? Možno to isté čo teraz. Možno nás ale Sulík s Matovičom prekvapia ďalším predvolebným prehlásením, že so Smerom, Hídom, SNS a Sieťou nikdy do vlády nepôjdu. Tak ostanú oni dvaja, Kotleba, Kollár a nejaký novotvar vzniknuvší pred voľbami.

e) Základným problémom nie je to, že SaS odmietla ísť do koalície, je to ich rozhodnutie, základným problémom je to, že útočia hlúpo a nezmyselne na tých čo do tej koalície šli a do čoho im v podstate nič je. 

P.S.:

Vážení, či už moji spoluvoliči, teda voliči tých jediných správnych, alebo aj voliči zradcov, mafiánov, zlodejov, alebo fašistov, či extrémistov, ak chcete, môžte hlasovať jednak za zradcov, alebo hrdinov a jednak za najlepší príspevok. U mňa v tejto ankete vyhrali "hrdinovia" a príspevok č. 10. 

Marcel Burkert

Marcel Burkert

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  400
  •  | 
  • Páči sa:  51x

Bývalý VIP bloger, od 19.11.2021 síce nie zmazaný, ale umlčaný. Viac v článku „Tak ste ma tu umlčali". Okrem toho aj bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda má za to, že za zlom vo svete nie sú Židia, ani tajné spolky a dokonca ani USA, ale nadvláda rozumu nad citom, resp. prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s „ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii. Zoznam autorových rubrík:  Očkovanie a Covid ZdravieDuchovné otázkyRómska otázkaMuž a ženaŠkolstvo a výchovaIslam a zahraničná politikaOchrana prírodyEnvironmentálna kriminalitaPolícia s.r.o. pátraDúbravka, BratislavskoPotulky D. Kobylou a okolímPotulky BratislavouPotulky Slovenskom a ČRPotulky RakúskomPotulky EurópouPotulky IslandomPotulky USAPotulky Afrikou a ÁziouPolitika a spoločnosťEkonomikaMarenie výkonu cestnýchkontrolMaratóny experimenty 1992-2009Šport inakNadávať na USARusofilom a socialistomSpravodlivosť & NesúdnosťVýroky na zamyslenie 2/2016

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu