reklama

Jesus live!

Prečo sa s takouto titulkou nemôžeme stretnúť v televízi, prípadne v iných médiách? Kde odišiel, kedy a prečo? Prečo už nechodí po zemi?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

To by bola reality šou. Ježiš naživo! Všetky reality by sa mohli schovať. Od čias ako zomrel na kríži a potom znova ožil, žiadna osobnosť nie je tak známa vo svete ako On. Je pravda, že sa nájdu takí aj medzi kresťanmi, ktorí neveria, že vstal zmŕtvych a ešte 40 dní chodil po zemi. Sväté písmo píše, že s apoštolmi jedol, rozprával sa a je tam aj to, že ho videlo viac ako 500 ľudí naraz.

Po 40 dňoch však odchádza. Oblak im ho vzal spred očí a apoštoli ustráchaní ako kurence sa spolu s Máriou schovávali vo Večeradle. Mal prísť Duch Svätý, ktorého im Ježiš prisľúbil. Ježiš odišiel preto, aby sme ho mohli spoznať. Odskočil si iba na pár storočí, zasa sa vráti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Duch Svätý na Turíce naozaj prišiel a ustráchané kurence v jeho sile vybehli na námestia a všetkým vysvetľovali, že nie sú plní mladého vína. Každý ich počul hovoriť vo svojom jazyku. Bol to zázrak grécky nazvaný xenolália. To by sa nám hodilo na nete. Najmä tým, ktorí si s angličtinou až tak netykajú. Mohli by sme si pokecať aj s Číňanmi, aj keď nevieme kresliť.

Ježiš teda odišiel a nemôžeme ho vidieť live v nejakej šou. Nemá vlastný blog a nemôžeme ho vidieť ani vo večerných správach. Poslal však svojho Ducha a toho môžeme počuť vo svojom svedomí. Nielen keď nás pokarhá, ale aj keď nás pochváli za dobro, ktoré šírime okolo seba. Túto nedeľu sme si pripomínali zoslanie Ducha Svätého, preto týchto zopár myšlienok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ešte na odľahčenie: Páni z Matice slovenskej vyčítali niektorému z biskupov, že slovenskejšie ako Duch Svätý je Svätý Duch. On im odpovedal, že to zmenia hneď potom, ako sa Matica Slovenská premenuje na Slovenskú maticu. :)

Jozef Červeň

Jozef Červeň

Bloger 
  • Počet článkov:  1 485
  •  | 
  • Páči sa:  14x

Mám rád život s Bohom a 7777 ľudí. S obľubou lietam v dobrej letke, no nerád lietam v kŕdli. Som katolícky kňaz, pochádzam z dediny Klin na Orave. Nemocničný kaplán v nemocnici v Poprade............................................ Zoznam autorových rubrík:  BIRMOVANCIŠTIPENDISTI7777 MYŠLIENOK PRE NÁROČNÝCHAké mám povolanie?Akú mám povahu?Cesta vieryDuchovné témyFejtónyFotografie prírodyFotografie RómovHistória mojej rodnej obceKniha o RómochLunikovoMladí vo firmeNáčrt histórie slov. SaleziánoNezaradenéPastorácia RómovPoéziaPokec s BohomRómoviaSociálna prácaSociálna náuka Katolíckej cirkSpoločnosťSúkromnéVedeli sa obetovaťVzťah je cesta cez púšťZábava

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu