reklama

Čo má vyššiu hodnotu?Dom?Auto?Maják?

Vaša loď pláva na mori. More sa tvári, že Vás nevidí, ale keď sa nepozeráte, tak sa pozerá. Pod plátnom hladiny sa na Vás usmievajú nástrahy. Zotmieva sa a krajina stále v nedohľadne. Slnko ešte oblizne hladinu ako nanuk zo supermarketu a vôkol zostane ticho a tma. Zrazu sa kompas začne krútiť a Vy nechápete čo sa deje. Čo keď je pod loďou plytčina, či skaly. Rýchla spomienka na Robinsona Crusoea a Vaše oči už malujú lopte na palube tvár. Čo keď tu uviaznem? Ako ďaleko je breh?Mesiac osvetlí more a vidíte diaľku akú ste nechceli vidieť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu
(zdroj: David Kálmán)

V tej chvíli si uvedomíte, že zem je naozaj guľatá a na konci nie je vodopád. Nervózne klepete prstami na kormidlo a premýšľate ako toto dopadne. A keď už strieda predstava možných katastrofických scenárov ďalšiu predstavu s podobným dejom v diaľke niečo blikne. Zameriate sa na to miesto a blikne to znova. Je to on? Áno. Je tam vždy. Na tom istom mieste a dáva Vám znamenie, že už je dobre. Maják. Každý z nás je raz loďou a raz majákom. Poznáte to? Plavíte sa životom a zrazu sú v dohľade skaly alebo neidentifikovateľné zviera čeriace hladinu. Občas príde strašná búrka. A zrazu zabliká a viete, že je to fajn. Je to človek, ktorý Vám poskytne svetlo na brehu a prístav. Občas naopak ste majákom Vy a dovediete do prístavu svojho priateľa. Každý z nás má ten svoj. Ten čo blikne keď je zle a Vy viete, že aj keď sa stane čokoľvek môžete sa o jeho svetlo oprieť. Kto je ten Váš maják? Priateľ (Peter, Martin, Jozef...) dieťa (to Vaše čo Vám vykúzli úsmev na tvári) rodič (Ten čo Vám ukázal cestu), pes, mačka, veľhad kráľovský? Vy to viete. Mať svoj maják je viac ako mať peniaze, drahú audinu (To mi pripomína ten vtip. Kolega sa pýta: Čo si dostal na narodeniny? Vidíš vonku tú novú audinu?...Áno, waw...No tak takej farby tepláky) či obrovský dom s bazénom. Mať človeka, ktorý blikne keď začínate blúdiť je viac než čokolvek. Ja ďakujem svojim majákom (oni vedia) Poďakujte tiež a nezabudnite si vymieňať žiarovku vo veži, nech môžete svietiť aj Vy svojim lodiam. Lebo mať v meste 485 fast foodov to je také americké...mať vinicu so skvelým vínom to je také francúzke...ale mať svoj Maják a priateľov, to je také slovenské. Zakončím pár veršami pre Všetky Majáky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prítomnosť svetla v diaľke...je pocit ako mať homerun na pálke...

Vidieť svoj Maják ako bliká...je úžasné, keď náš pohľad si s ním tyká...

Často človek blúdi morom bezcieľne...nemať maják to musí byť príšerné...

Ak breh sa blíži a on tam kričí...všetky prekážky s Vami zničí...

Ak loď sa plaví a Vy neviete kadiaľ plávať...on určite Vám z brehu bude mávať...

Stretneme sa so situáciou, ktorá sa tvári kriticky...Maják svieti a všetko zlé potom vyzerá komicky...

Prehodiť s ním pár slov po zakotvení...jeho svetlo Vašu cestu navždy zmení...

Veriť, plávať a nevzdávať sa v boji...žiť viac než len pre seba, tak to za to stojí...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak Vy ste maják a Vaša loď sa zjaví...svetlo vyslať do diaľky to veľa pre ňu spraví...

Dať radu, pomoc či ruku ak niekto padá...je silnejšie než americká vláda...

Je to naše víťazstvo nad oceánom sveta...vďaka za vaše činy,už vidieť odraz svetla...

Aj my raz môžme blúdiť a hľadať svoj prístav....aj tam kde voda sa zdá byť priezračná a čistá...

Ďakujem Vám svetlá z majákov...je to fajn Vás vidieť, ako keď slnko výjde spoza oblakov....

David Kálmán

David Kálmán

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám základný cieľ. Snahu o inštaláciu nového systému do našich každodenných životov. Volá sa ZSR 1.0 (Zdravý sedliacky rozum 1.0 ) Všade naokolo vidím, že ľudia môžu mať lepší život najmä vďaka komunikácií a pritom stačí tak málo. Padal som na hubu a vďaka tomu môžem zdieľať svoje skúsenosti. Každopádne aj pád na hubu je krok dopredu. Vy môžte čítať o tých pádoch a nemusíte ich zažiť. Moje core témy sú vyjednávanie, psychológia, správna komunikácia, angažovanosť a veci s tým súvisiace. Píšem o veciach, ktoré prispievajú k lepším výsledkom v každej oblasti života s pokorou a v zmysle hesla " Viem, že nič neviem." Pýtajte sa, oponujte a zdieľajte so mnou Vaše skúsenosti. Pretože iba ak ich zdieľame, dávame človeku ozajstný dar na celý život. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáZdravý sedliacky rozum 1.0

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu