reklama

Poznámky k stopovaniu - o šoféroch.

Písať rady pre stpárov ma už nebavilo. cítila som sa divne, aby som samozvane niekomu niečo radila.hoci po tých nastopovaných -minimálne- 10 000 km v 10 krajinách by som mohla.proste dačo o tom viem a podelím sa rada :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

"Ty to máš tak jednoduché! Ty si dievča!"
Už som písala, že to môže i nemusí byť výhodou. Napríklad na Balkáne som zistila, že to je maximálna nevýhoda, keďže väčšina šoférov si myslela, že sme k...y, radostne na nás trúbili, zastavili, aby sa nás spýtali na cenu, ale kým niekto pochopil, že stopujeme, tak to trvalo dlhšie. (a to je Balkán oblasť, kde ľudia bežne stopujú. inak, videli ste už k...u s mastnými vlasmi, obrovským batohom na chrbte, stanom a spacákom? prenosné miesto výkonu so sebou nosím!)

Ono sa vlastne šoféri (v súvislosti s tým, či stopára vezmú alebo nie) delia veľmi jednoducho. Dajme tomu, že stopujete v daždi. Vtedy môžete naraziť na takýchto šoférov:

1.šofér, ktorý nevezme stopára nikdy
väčšinou sa na vás ani nepozrie, dokonca si niekedy môžete všimnúť, o aké mimikry sa snaží, aby ste mu verili, že si vás nevšimol. často si myslí, že ste chudáci priživujúci sa na systéme a keď nemáte peniaze, váš problém, on s tým nič nemá. alebo že ho zozadu uškrtíte a ujdete aj s jeho volvom. to, že prší, nijak neobmäkčí jeho srdce. jeho proste neokabátite!
vlastne, keď sa na to tak pozerám, som rada, že mi takí dementi nezastavujú :)
pozn: je ich najviac.
pozn. č.2: áno, rada sa idealizujem, cítim nepochopená a tak veľmi iná a odlišná.
pozn. č.3: kedysi mi ironia išla lepšie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


2.šofér, ktorý bežne nezastaví, ALE!
...ale pršalo a tak mu prišlo vás ľúto, že tam predsa nebudete moknúť, no! a vlastne išiel sám v aute, tak si aspoň pokecá.
(poprípade obmeny:
...ale videl na tabuľke, že idete do toho istého mesta ako on, mal miesto v aute a povedal si, že prečo nie, však vyzeráte sympaticky, no.
...ale ste stáli na takej ceste, kade takmer nikto nechodí a nenechá vás tam predsa čakať ďalšiu večnosť.
...ale... )
pozn: do tejto skupiny patria aj tí šoféri, ktorí zastavia skôr dievčaťu ako chlapcovi

3.šofér, ktorý bežne zastaví, ALE!
...ale má plné auto, zrovna ho vyluxoval, vezie deti alergické na cestný prach, má pri sebe dementnú manželku a podobne.

4.šofér, ktorý zastaví vždy, keď môže
a k nemu nie je čo viac dodať :)

A takto nejak sa to dá podeliť vlastne podľa akéhokoľvek faktora. Faktoru? Vyskloňujte mi to, prosím :/ Extrémom sa venovať netreba, tých je málo.

Och a chcem vám zdeliť, že mi zastavil extrém! V Bosne! Mal divný hlas, začal sa pýtať na sex, čiže akonáhle pribrzdil, tak sme rozvalili dvere, zobrali batohy a zdrhali preč. V zvukomalebnej dedinke Klokotice :D

A ešte, že pumpári sú moji noví kamaráti. Dajú vám zadarmo kafé, pýtajú sa za vás šoférov, či niekto nejde vaším smerom a pokecajú s vami, hoci aj tou slovanskou zlátaninou. Mám rada pumpárov!



a na záver jednu tematickú:

Romana Dériková

Romana Dériková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

moja mama hovorí, že sa lesknem ako koňovi gule.sedlák v meste. študent. barista. čašníčka. učiteľka angličtiny v nízkoprahu armády spásy. dobrovoľník v sociálnych službách. nehorázne sarkastický trúd. náhodný cestovateľ, stopovateľ. a sem tam o tom všetkom rada niečo zdelím. Zoznam autorových rubrík:  rmn the cestovateľIsn´t this ironic?Romanka kuchtíStretla som...Zápisky z frontovCítimLondonThis is musicNezaradenéPoézia

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu