Tekvicové kadečo je môj výmysel. Je dosť možné, že to vymyslel aj niekto predo mnou, ale nedal tomu názov a nenapísal o tom blog a tak sa to neráta. Tekvicové kadečo sa pripravuje z tých najchutnejších surovín a preto je veľmi žravé. Pripravte si:
lístkové cesto
cesnak
maslo
biely jogurt (nejaký balkánsky je rozhodne najlepšou voľbou)
tekvicu hokkaidó
špenát
balkánsky syr
šampiňóny

Tento recept bol vykonávaný za skromných podmienok môjho skromného podnájmu, s riadom a nádobami smiešnych rozmerov a najmä v nadšenosti z nových post-it papierikov, ktoré som potrebovala dostať do procesu varenia.
Tekvicu nakrájame na kocky (semiačka nemusíte vyhadzovať, môžete ich omyť, usušiť a konzumovať. mne sa to robiť napríklad nechce a spolubývajúca sa vždy smutne pozerá, ako ich vyhadzujem), šupneme na plech (papier na pečenie je super vec), ochutíme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry (moja rúra hovorí stupeň 7) na cca 30-40min.
Šampiňóny orestujeme na masle.
Špenát sparíme na masle a cesnaku.
V tomto momente sa tekvica ešte stále pečie a preto máme čas si rozvaľkať lístkové cesto. Pokiaľ nemáte valček, nezúfajte, zaobídete sa s ostatkami vašej slabosti pre víno.


Teraz ideme vytvárať taštičky, ktoré sa skôr podobajú na kadečo iné, len nie na taštičky. Cesto začneme trhať podľa ľubovôle a vlastnej predstavy toho, ako veľké taštičky chceme vytvoriť. Každá taštička by mala obsahovať:
tekvicu, špenát, šampiňóny, balkánsky syr, soľ, oregáno, čierne korenie

Znova šupneme do trúby, pečieme cca 15 minút, servírujeme s jogurtom (v rámci stresu, že moja spolubývajúca jogurt chcieť nebude, tak som ho šupla mimo), poprípade s nejakou zeleninou podľa chute.

Dobrú chuť, tekvici hokkaidó a kuchyňovaniu v obmedzených podmienkach zdar!