Tekvicové kadečo v období tekvicových orgií.

Mám rada jeseň. Okrem toho, že to je obdobie, keď s nadšením nosím veľmi farebné veci a k nohaviciam si stále môžem dať balerínky a nevyzerá to hlúpo, tak najmä nie je až tak teplo. A teda sa môžem chodiť motať na trhy a nakupovať. A keďže je sezóna mojej najobľúbenejšej potraviny, tak domov neustále nostím tekvicu hokkaidó. Pokiaľ ste si aj vy niekedy domov túto neuveriteľnú dobrotu domov priniesli a už neviete čo s ňou, pretože ste unavení zo všetkých tých polievok, prívarkov, omáčok a iných (inak je super aj na dekorácie!), tuto sa pozrite, ako sa robí tekvicové kadečo. Presnejšie povedané, tekvicové kadečo v obmedzených podmienkach!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tekvicové kadečo je môj výmysel. Je dosť možné, že to vymyslel aj niekto predo mnou, ale nedal tomu názov a nenapísal o tom blog a tak sa to neráta. Tekvicové kadečo sa pripravuje z tých najchutnejších surovín a preto je veľmi žravé. Pripravte si:

lístkové cesto
cesnak
maslo
biely jogurt (nejaký balkánsky je rozhodne najlepšou voľbou)
tekvicu hokkaidó
špenát
balkánsky syr
šampiňóny

Obrázok blogu

Tento recept bol vykonávaný za skromných podmienok môjho skromného podnájmu, s riadom a nádobami smiešnych rozmerov a najmä v nadšenosti z nových post-it papierikov, ktoré som potrebovala dostať do procesu varenia.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicu nakrájame na kocky (semiačka nemusíte vyhadzovať, môžete ich omyť, usušiť a konzumovať. mne sa to robiť napríklad nechce a spolubývajúca sa vždy smutne pozerá, ako ich vyhadzujem), šupneme na plech (papier na pečenie je super vec), ochutíme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry (moja rúra hovorí stupeň 7) na cca 30-40min.

Šampiňóny orestujeme na masle.

Špenát sparíme na masle a cesnaku.

V tomto momente sa tekvica ešte stále pečie a preto máme čas si rozvaľkať lístkové cesto. Pokiaľ nemáte valček, nezúfajte, zaobídete sa s ostatkami vašej slabosti pre víno.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Teraz ideme vytvárať taštičky, ktoré sa skôr podobajú na kadečo iné, len nie na taštičky. Cesto začneme trhať podľa ľubovôle a vlastnej predstavy toho, ako veľké taštičky chceme vytvoriť. Každá taštička by mala obsahovať:

SkryťVypnúť reklamu

tekvicu, špenát, šampiňóny, balkánsky syr, soľ, oregáno, čierne korenie

Obrázok blogu

Znova šupneme do trúby, pečieme cca 15 minút, servírujeme s jogurtom (v rámci stresu, že moja spolubývajúca jogurt chcieť nebude, tak som ho šupla mimo), poprípade s nejakou zeleninou podľa chute.

Obrázok blogu

Dobrú chuť, tekvici hokkaidó a kuchyňovaniu v obmedzených podmienkach zdar!

Romana Dériková

Romana Dériková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

moja mama hovorí, že sa lesknem ako koňovi gule.sedlák v meste. študent. barista. čašníčka. učiteľka angličtiny v nízkoprahu armády spásy. dobrovoľník v sociálnych službách. nehorázne sarkastický trúd. náhodný cestovateľ, stopovateľ. a sem tam o tom všetkom rada niečo zdelím. Zoznam autorových rubrík:  rmn the cestovateľIsn´t this ironic?Romanka kuchtíStretla som...Zápisky z frontovCítimLondonThis is musicNezaradenéPoézia

Prémioví blogeri

INEKO

INEKO

117 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu