reklama

Raňajky sú to najdôležitejšie!

Raňajky sú základom dňa. Pokiaľ ich človek len tak odbije, tak sa predsa nemôže cítiť plnohodnotne počas dňa. Ja viem, znie to divne, ale predstavte si to. Zobudíte sa ráno, opláchnete si tvár studenou vodou (a vykonáte iné potreby, o ktorých nie je dôvod sa zmieňovať),pomaly prejdete do kuchyne, kde to rozvoniava kávou a pečivom. Usadíte sa, necháte si ranným, ostrým, no studeným, slnkom osvietiť tvár,roztvoríte noviny a pomaly sa najete. Bezo spechu. Žiadne vločky narýchlo, či jogurt, aby sa nepovedalo, nahovárajúc si, že tak je to správne. Snáď si nikto nemyslí, že po jednom zdravom jablku je človek pripravený zvládať nástrahy dňa!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Raňajky by predsa mali byť riadne, sýte, obrázkom toho, že váš deň bude fajn. Príjemný a priateľský, rovnako, ako ten teplý chrumkavý chlieb, ktorý pomaly pohryziavate.
Pri raňajkách niet miesta na výčitky svedomia. Veď ako, naozaj chcete začínať deň tak, že budete uvažovať nad tým, či náhodou z niečoho, čo si práve slastne (vlastne, s týmto uvažovaním je všetka slasť preč) pcháte do papuľky, nepriberiete?

Takže raňajky.
Najdôležitejšie je, aby voňali. Ako napríklad lievance s javorovým sirupom, maslom a škoricou.
Káva s čerstvo upečeným pečivom.
Osmažené vajíčka na slaninke.
Ovsená kaša so skaramelizovanými jabĺčkami na masle.
Čokoľvek, čo vám ráno urobí radosť a potom vás prinúti sa usmievať počas dňa. Poprípade vám dovolí v nepríjemných situáciách ujsť do vášho raňajkového sveta. Do predstáv nebíčka v papuľke, ktoré ste ráno prežívali.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viete, ja som si v posledným dňoch zvykla piecť. Teda, pečiem už dlho, ale teraz som si zvykla piecť pečivo na raňajky.
Netuším, či je môj recept nejak receptovo pečivovo správny, ale to, čo si nájdem ráno na tanieri, mi robí veľkú radosť (takú, že si niekedy až len tak radostne zaťapkám rukami) a o tú sa predsa treba deliť. (Čo v mojom prípade síce znamená tlačiť chlieb aj do ľudí, ktorí sa mu snažia vyhýbať, ale tak... )

Nebojte sa raňajok. Raňajky sú základom dňa. Naladia vás. Doprajte si, rozmaznajte sa ráno. Pokojne počas dňa potom žite na suchých rožkoch. Hlavne, že máte v hlave predstavu toho ladného, čo ste si ráno dopriali. Tej chvíľky, keď ste ešte nič nemuseli a svet tak veľa vo vašej hlave v tom momente neznamenal. Svet bol zložený z jemne ospalých očí, slnečných lúčov, vôní vôkol, pomalých pohybov a nebol v ňom žiaden stres.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Som za raňajky bez stresu, aby som sa mohla spokojne škeriť cez deň ľuďom do tváre, keď mi budú niečo vyčítať! Lebo ja som jedla lievance a všetko voňalo a im škvŕka v bruchu!

Romana Dériková

Romana Dériková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

moja mama hovorí, že sa lesknem ako koňovi gule.sedlák v meste. študent. barista. čašníčka. učiteľka angličtiny v nízkoprahu armády spásy. dobrovoľník v sociálnych službách. nehorázne sarkastický trúd. náhodný cestovateľ, stopovateľ. a sem tam o tom všetkom rada niečo zdelím. Zoznam autorových rubrík:  rmn the cestovateľIsn´t this ironic?Romanka kuchtíStretla som...Zápisky z frontovCítimLondonThis is musicNezaradenéPoézia

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu