reklama

Milí rodičia!

Aktuálni rodičia, budúci rodičia i tí rodičia, ktorí to majú dávno za sebou a majú chuť si trochu spytovať svedomie. Zdravím vás (čaute). Máte doma (chceli by ste mať/mali ste) potomka túžiaceho po samostatnom živote, spolubývajúcich, "párty párty, nebývam s rodičmi, robím, čo chcem"? V tom prípade si so mnou prebehnite týchto pár bodov, aby ste vedeli, ako zo svojho potomka vychovať niekoho, s kým budú iní ľudia chcieť v budúcnosti bývať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Viete, ja sama som rodičom síce nikdy nebola, ale predsa len... mám nejakú tú výchovu, vymenila som niekoľko tých spolubývajúcich (nad 20 by sa dalo povedať) a viem, s kým rozhodne bývať chcem a s kým nie.

Rozhodne nikdy nie je na škodu si myslieť, že vzhľadom na to, že domácnosť si vždy najlepšie vydrhnete sami, tak k tejto činnosti svojho potomka radšej nepripustíte. A najlepšie celé upratovanie robte jemu za chrbtom, aby náhodou nevidel, ako sa to robí. Nie je nič lepšie, ako mať spolubývajúceho, ktorý si myslí, že dlážka sa vysaje sama, záchod sa taktiež sám dezinfikuje a vlasy z vane miznú samé od seba. A pokiaľ sa tak zázračne v noci nestane, tak takýto spolubývajúci prejaví tú najlepšiu vlastnosť: začne urazene frflať, že je v byte bordel a kto v tom má žiť!? Áno, to je spolubývajúci, akého chcem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rovnako k všeobecnej obľúbenosti vášho potomka prispeje aj to, pokiaľ budete po ňom splachovať záchod. Lebo veď chudák dieťa, nebude sa na svoje hovienka pozerať, iní nech sa pozerajú!

Chcela by som vás, milí rodičia, poprosiť i o to, aby ste svojmu potomkovi vysvetlili, že za všetky vady v domácnosti, môžu "oni", "technika", niekto proste iný. Takže napríklad z chladničky niečo vyteká, lebo chladnička je pokazená, nie preto, že váš potomok nevie odložiť mlieko a to sa (spolu s plesňou) veselo rozteká a rozvoniava.

Prirodzene, utvrdzujte ho v tom, že ak mu niekedy niekto pred izbu (alebo do postele) naskladá plody jeho biologickej práce (pleseň a hniloba, kamarátky moje), tak to neznamená, že to má po sebe umyť. Znamená to, že ho šikanujú a nech na to nereaguje, poprípade, nech sa bráni!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Samozrejme, nezabudnite na to, že vo vašom potomkovi treba vyvolávať neschopnosť prijať kritiku a fakt, že robí všetko zle. V takom prípade ho podporujte v hanlivom nazývaní všetkých naokolo, nechávaní odkazov na stole s vulgarizmami a odkazmi, aby sa všetci naučili komunikovať KONEČNE!

Pretože, veď keď už je to prasa najvyššieho rázu, tak nech ani nevie komunikovať s ostatnými.

(o vynášaní odpadkov, zanechávaní sáčkov z čaju všade po byte, neutieraní drezu od omrviniek, zaprataní všetkých hrncov cestovinami, ktoré tam potom nechajú schnúť týždeň, už ani nejdem hovoriť, lebo sa vytočím a pôjdem to tu rozsekať sekerou)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Týmto pozdravujem svojho milovaného spolubývajúceho, ktorý mal na vzniku tohto tuto najväčší podiel, a dúfam, že mu už nikto nikdy nepríde na koncert. Ahoj!

Romana Dériková

Romana Dériková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

moja mama hovorí, že sa lesknem ako koňovi gule.sedlák v meste. študent. barista. čašníčka. učiteľka angličtiny v nízkoprahu armády spásy. dobrovoľník v sociálnych službách. nehorázne sarkastický trúd. náhodný cestovateľ, stopovateľ. a sem tam o tom všetkom rada niečo zdelím. Zoznam autorových rubrík:  rmn the cestovateľIsn´t this ironic?Romanka kuchtíStretla som...Zápisky z frontovCítimLondonThis is musicNezaradenéPoézia

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu