K vysvetleniu sa ale dostanem oklukou.
Pracujem ako casnicka v jednej kaviarni. Teda... casnicka. Skor dievca na TAKMER vsetko. Kafe, sendvice, umyvanie riadu, upratovanie, pomahanie v kuchyni a tak (vlastne ako kazde tretie slovenske dievca v Londyne). Jednou z mojich povinnosti je aj vzdy sa zakaznika spytat, ci si do sendvica prosi maslo, sol a korenie. A pobadala som, ze sol nechcu takmer vsetci. Ked robime anglicke ranajky, tak zasadne volske oko nesolime. Ked pripravujeme vajce s majonezou, tak tam nepridavame ziadnu sol. Ked som sa spytala na tento, pre mna, divny jav, tak mi kolega odpovedal, ze to preto, lebo zakaznici nemaju radi sol.
Nuz som sa, ako vzdy, zamyslela. Sol je siroko daleko znamym dvihacom tlaku. A tak si Briti udrzuju tlak na pernamentne nizkej hodnote tym, ze neprijimaju ziadnu sol. Ked ich nieco mierne rozrusi, tak ich tlak sa dostane na mierne vyssiu uroven, ktora vsak nedosahuje nasu uroven nasranosti, kedze my sme velkymi prijimacmi soli.
No stoji im to za to? Neosolene jedlo podla mna nema ziadnu chut. A verte mi, skusala som to. Radsej sa parkrat denne vytocim a potom sa ukludnim dobre ochutenym pokrmom. Naprikald take poriadne osolene vajce natvrdo.
(Science fiction :P )