reklama

Prečo odchádzam z kandidátky OĽaNO

Pred pár dňami sa spustila búrka na kandidátke OĽaNO. Mnohi sme ostali zaskočení vývojom a radikalizáciou postojov. Rád by som vysvetlil, prečo som sa ja vzdal kandidatúry v tomto hnutí. V prvom rade chcem poukázať na to, že na kandidátku OľaNO som bol hrdý. Napriek určitým výhradám voči správaniu p. Matoviča som pokladal tento projekt za veľmi dobrý nápad, ktorý môže rozvíriť hladinu politických vôd. Ale po tom, čo sa odohralo v ostatných hodinách som sa rozhodol ukončiť kandidatúru.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (71)

Nechcem aby sa moje meno spájalo s populizmom najhrubšieho zrna. Tak ako sa mi nepáči u Fica, Dzurindu a pod., rovnako ho odmietam aj u Matoviča. Mnohí si poviete, že to som mohol vedieť od začiatku. Áno, súhlasím. Ale ja som veril v čestnosť jeho úmyslov a veril som, že tak rôznorodá kandidátka plná úžasných osobností prebije Matovičovu túžbu po pozornosti.

Druhá podstatná vec bolo jeho vyjadrenie na diskusii k blogu:

„Áno bol som donútený dať úplatok. Otec mal nádor na mozgu na veľmi neprístupnom mieste. Hodinu pred operáciou prišiel k nám profesor, ktorý mal ocina operovať s tým, že bude to veľmi veľmi ťažké a nevie, či sa operácia podarí. Potom vyslovene povedal, že by potreboval nejakú motiváciu pre svoj operačný tím. Dali sme mu 5 tisíc korún. V roku 1996. Bez mihnutia oka si ich zobral. Ocino za pár mesiacov zomrel. O pár rokov profesorovi Gašparovič udelil neviem aké vysoké štátne vyznamenanie. Chceš mi povedať, že som v tejto situácii nebol donútený dať úplatok? BOL, kámo, to si píš, že BOL. Som rád, že si také niečo ešte nezažil."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nejdem rozoberať dôvody, pre ktoré úplatok dal, myslím, že z ľudského hladiska sú pochopiteľné. Ale potom nech netlačí na pílu...

No a to najpodstatnejšie pre mňa. Napriek tomu, že kandidátka bola ohlasovaná ako kandidátka nezávislých osobností, správanie p. Matoviča nasvedčovalo tomu, že sa nepokladá len za formálneho predsedu hnutia. Keď prišiel mail od p. Matoviča ohľadom detektora lží, nevenoval som mu pozornosť, nakoľko môj postoj bol k tejto veci indiferentný. Ale nátlak, ktorý spustil na predstaviteľov strán KDS a OKS bol pre mna neprijatelný, hlavne vo svetle jeho predchádzajúcich vyjadrení.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Tak bolo by to trošku nefér, keby sme ich najskôr nalákali na kandidátku a teraz im povieme, že majú ísť na detektor lži. To by bolo nezodpovedné. Ak sme to neurobili do predstavenia kandidátky, tak teraz to už nie je fér. Ale keď to bude chcieť niekto dobrovoľne podstúpiť, tak bez najmenších problémov,"

Na základe vyššie uvedených skutočností sa vzdávam kandidatúry a pýtam sa, pán Matovič, o čo vám ide?

Martin Dinuš

Martin Dinuš

Bloger 
  • Počet článkov:  58
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som, ktorý som :) Zamestnanec, špekulant, rozprávač, zabávač, bútlavá vŕba, motorkár, cestovateľ... Zoznam autorových rubrík:  Motorky a jaPozorujemHudbaMoja politická činnosťSúkromnéHokejFutbalcity, pocity a iné haluze

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu