reklama

Kto zakladá Slovenskú pirátsku stranu?

Dnes médiami prebehla informácia, že sa chystá založiť Slovenská pirátska strana. Táto iniciatíva získala za 24 hodín viac ako 1000 fanúšikov na Facebooku a keďže sa začína uhorková sezóna, tak aj priestor v správach na Markíze (spolu s húsenicami). Kto však vyšiel s touto iniciatívou, ktorá sa vezie na rastúcej popularite pirátských strán po celej Európe? Po krátkom pátraní vychádzajú najavo zaujímavé veci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (45)
Obrázok blogu

Oficiálna stránka SPS má byť spustená zajtra, preto je možné vychádzať iba z dostupných informácií. Na Facebooku založil skupinu Ján Priadka, ako lokácia je uvedená adresa Kuzmányho 12 v Brezne. Na tejto adrese sídli mimo iného firma Fox developement s.r.o., kde je jediným majiteľom Ján Priadka, bola by skutočne neuveriteľná náhoda, ak by to nebola jedná a tá istá osoba.

Pán Priadka má momentálne 3 aktívne spoločnosti, 1 v likvidácií a 2 majú už iného majiteľa. Zaujímavá je spoločnosť BR Global s.r.o., ktorá je v likvidácii, má nedoplatok v Sociálnej poisťovni a je známa aj čitateľom Sťažnosti.sme.sk. Pravdepodobne tento istý pán Priadka zaregistroval aj doménu Slovenskej pirátskej strany.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako z vyššie uvedeného vyplýva, novovznikajúca iniciatíva (až čas ukáže či aj strana) hneď od začiatku začína budiť rozpaky ohľadom personálneho obsadenia.

Aktualizácia 11:30, 12.06.2009: Meno zakladateľa stránky na Facebooku bolo zmenené z Jána Priadku na Pirátska strana. Spustenie stránky sa odložilo o jeden deň. Ďalší vývoj naďalej sledujem.

Aktualizácia 16:30, 19.06.2009: Pirátska strana dodnes nezverejnila členov petičného výboru a chce ich vyberať z prihlásených ľudí .

Aktualizácia 22:00, 24.09.2009: Pirátska strana dodnes nevznikla, na svojej stránke už približne tri mesiace uvádzajú troch členov prípravného výboru s tým, že "CV zverejnia v krátkej dobe".

Michal Drotován

Michal Drotován

Bloger 
  • Počet článkov:  245
  •  | 
  • Páči sa:  157x

Starosta mestskej časti Bratislava-Rača. Aktívny občan. Kandidujem ako nestraník v eurovoľbách za Demokratov. Viac o mne na: www.drotovan.sk Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPoznámka pod čiarouPolitikaCestovanieBratislava - RačaEkonomikaMesto BratislavaFotkyNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu