reklama

Odkaz Ficovi

Predseda vlády SR (aka pán Veľkomožný) a líder Smeru-SD Robert Fico nepovažuje zisk po dva mandáty v Európskom parlamente, ktoré dosiahli tri opozičné strany, za úspech. Ak to niekto za úspech považuje, tak sa nad tým musí podľa vlastných slov pousmiať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)
Obrázok blogu
(zdroj: SITA)

Ja sa musím pousmiať nad nervozitou Róberta F., ktorého už hlava bolela, že nebol hlavnou témou médií celé tri dni. A tiež nad tým, že náš pán akože premiér nechápe zmysel Európskeho parlamentu, kde jednoznačne vyhrala frakcia stredo-pravých strán EPP-ED, ktorá získala na Slovensku 6 kresiel. Ficov Smer získal pre socialistov 5 kresiel, ale ani to ich nezachránilo od veľkého prepadu počtu mandátov (a to sa všetci zastrájali, že socialisti z PES vyhrajú eurovoľby). Ako vidieť, socialisti z PES iba štekali a Fico tiež dnes šteká, aby zakryl strach. Strach z toho, že ak okolo Slovenska všade vyhrali stredopravé strany (aj Ficov kamarát "bravčová hlava" Paroubek prehral o 9%), on získal výrazne menej ako očakával. Bojí sa, že slučka (nielen symbolická slučka štátov okolo Slovenska) sa sťahuje. 55,47% občanov v týchto voľbách nevolilo nikoho z jeho triumvirátu (HZDS,Smer, SNS) a teda s popularitou Róberta F. to nebude až tak ružové.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fico má vlastne šťastie. SDKÚ-DS, SMK a KDH dlhodobo blokujú (pre známe a pochopiteľné dôvody) prijatie HZDS do frakcie ľudovcov, ak by to tak nebolo, pomer by bol 7:5.

PS: Jedným kreslom SNS sa ani nezaoberám, oni skončia v nejakej krikľúňskej frakcii s LePenom, FPö a, to by bolo naozaj vtipné, s Jobbikom :-)

Michal Drotován

Michal Drotován

Bloger 
  • Počet článkov:  245
  •  | 
  • Páči sa:  157x

Starosta mestskej časti Bratislava-Rača. Aktívny občan. Kandidujem ako nestraník v eurovoľbách za Demokratov. Viac o mne na: www.drotovan.sk Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPoznámka pod čiarouPolitikaCestovanieBratislava - RačaEkonomikaMesto BratislavaFotkyNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu