reklama

Politika bez kšeftov a tajných dohôd

Pri svojom ohlásení kandidatúry na starostu Rače som uviedol, že jednou z mojich priorít bude transparentnosť. Nakoľko je to už často brané ako klišé, tak v tomto článku nielen predstavím svoj tím Spolu pre Raču 2014, ale hlavne zverejním v celom znení koaličnú zmluvu. Vyzývam na rovnaký krok svojho protikandidáta starostu Pilinského.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Naša koaličná zmluva zakotvila, že kandidujú za nás ľudia navrhnutí OKS (Zuzana Dzivjáková, Eva Polakovičová a Peter Šinály), navrhnutý SDKÚ-DS (ja) a osem občianskych kandidátov, ktorí majú slobodný status a teda nekandidujú ako nominanti žiadnej strany (Lenka Antalová Plavuchová, Viktor Bielko, Michal Krištofič, Petronela Blahovcová, Jana Maníková, Dagmar Gelingerová, Juraj Skalský a Boris Krošlák). A to je všetko - žiadne delenie koristi, žiadne dohody o flekoch, žiadne dodatky o obsadení úradu či "sponzoringu".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Celé znenie koaličnej zmluvy si môžete prečítať tu.

Panoráma Rače
Panoráma Rače (zdroj: Dušan Veselý)



Náš tím tvorí šesť žien a šesť mužov - myslím si, že je potrebné, aby bolo viac žien v politike, týmto krokom chceme posilniť počet žien v račianskom parlamente - hlavne v oblasti sociálnych vecí, ekonomiky, školstva a práce s mládežou. Tiež náš tím tvoria z 3/4 kandidáti, ktorí nie sú členmi politických strán, 10 z 12 kandidátov má vysokoškolské vzdelanie min. druhého stupňa (Michal Krištofič je docent).

Kampaň má byť celá financovaná z transparentného účtu, na ktorý neustále pribúdajú príspevky od ľudí - za čo veľmi pekne ďakujem!

Chceme v realite ukázať, že sa dá urobiť maximálne transparentná kampaň - preto aj ako asi prví na Slovensku zverejňujeme koaličnú zmluvu v komunálnych voľbách.

Toto je však aj výzva môjmu protikandidátovi Petrovi Pilinskému, ktorého týmto vyzývam, aby v plnom znení zverejnil svoju koaličnú zmluvu - je zaujímavé, čo tvrdil pred štyrmi rokmi v predvolebnom časopise vydávanom jeho asistentom Jónom.

 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Račan
Račan (zdroj: Ján Bednarič)


Verím, že, ak to myslí s kandidatúrou na starostu vážne, tak nebude mať najmenší problém koaličnú zmluvu Most-KDH-Sieťka-NOVA-SZ zverejniť. Pretože ideologická podpora to určite nebude - neexistuje žiaden dôkaz, že by Peter Pilinský bol pravicový politik a napr. vyjadril sa verejne niekedy o Ficovi či Mečiarovi. Moju prácu poznáte a moje články sú tu na blogu od roku 2005. Ja som vždy bol pravicový politik a nikdy som sa za to nehanbil. Na rozdiel od Petra Pilinského by som NIKDY nekandidoval so Smerom-SD či HZDS (ako on v roku 2006). To by som radšej skončil v politike.

Takže čakám.

Michal Drotován
kandidát na starostu Rače
www.facebook.com/michal.drotovan
www.drotovan.sk

Michal Drotován

Michal Drotován

Bloger 
  • Počet článkov:  245
  •  | 
  • Páči sa:  163x

Starosta mestskej časti Bratislava-Rača. Aktívny občan. Kandidujem ako nestraník v eurovoľbách za Demokratov. Viac o mne na: www.drotovan.sk Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPoznámka pod čiarouPolitikaCestovanieBratislava - RačaEkonomikaMesto BratislavaFotkyNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu