reklama

Čo tak zaviesť smajlíky pre úradníkov?

Poznáme to asi všetci. Prídeme na úrad niečo vybaviť a kyslo sa tváriaca úradníčka/úradník nám milosrdne dá zopár informácií prípadne nejakú pečiatku. Úradník vie, že ak chcete danú vec vybaviť, musíte ísť za ním bez ohľadu na to, ako sa správa, či sa mračí, či frfle, alebo či ho bolí zub. Nemáte možnosť po zlom prijatí jednoducho navštíviť vedľajšie potraviny a na Kaufland zabudnúť. Smajlíky by to mohli zmeniť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)
Obrázok blogu

V niektorých krajinách sa na úradoch nachádzajú takzvané smajlíky, kde priamo občan ohodnotí spokojnosť s prácou úradníka za okienkom. Je to jednoduchý prístroj na ktorom sú tri tlačidlá - smajlíky - jeden je vysmiaty a hovorí - som veľmi spokojný s prístupom, druhý je neutrálny a hovorí - úradník sa síce na mňa neusmial, ale prácu odviedol dobre. No a tretia tvárička sa tvári kyslo. Hovorí, že úradník svoju prácu a svoj prístup musí prehodnotiť. Teda ak nechce pracovať v budúcnosti v maštali.

Tento jednoduchý prístroj by mohol zmeniť celú atmosféru úradov. Hlavne, ak by sa od smajlíkového hodnotenia od občanov odvíjala napríklad odmena úradníkov. Je to na prvý pohľad drobnosť, ale môže urobiť zázraky. Čo nám teda bráni zaviesť smajlíky pre úradníkov?

Michal Drotován

Michal Drotován

Bloger 
  • Počet článkov:  247
  •  | 
  • Páči sa:  254x

Starosta mestskej časti Bratislava-Rača. Aktívny občan. Kandidujem ako nestraník v eurovoľbách za Demokratov. Viac o mne na: www.drotovan.sk Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPoznámka pod čiarouPolitikaCestovanieBratislava - RačaEkonomikaMesto BratislavaFotkyNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu