reklama

Mali aj Kocúrkovčania vlastenecký zákon?

O "skvelom" nápade ezoterika, mystika a talentovaného pána Ripleyho Rafaela "jogína" Rafaja sa už popísali stohy papierov. Anča Malíková sa na obranu vlasteneckeho zákona skoro v televíznej relácií cez víkend rozplakala. Výrobcovia vlajok si mädlia ruky a aktuálne sa stáva horúcim podnikateľským plánom rámovanie preambúl. Strana, ktorá rozkráda Slovensko bez hany a bázne, si opätovne sprivatizovala vlastenectvo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu
(zdroj: Foto: autor)

Druhá najznámejšia postavička SNS (po Slotovi, snáď sa Anča neurazí) Rafael Rafaj vo svojom slávnom príspevku uvádza: "Cesta ľudského ja k vesmírnemu Ja, ku stavu kozmického vedomia je procesom očisťovania sebavedomia od dojmov zo zmyslového ohraničeného sveta hmoty." Rafaj, spolu so svojim spolupáchateľmi, prešiel schválením vlasteneckého zákona do hladiny alfa, z ktorej ho nevypudia žiadne hmoty (emisie, nástenky a pod.). Ftáčnik chcel svojho času zaviesť jógu do škol, neprešlo mu to, predpokladám, že jogín Rafaj po presadení povinného hrania hymny v pondelok ráno, presadí čoskoro aj nejakú transcendentálnu meditáciu na koberčeku za spievania trávnic a buditeľských (alebo budovateľských) popevkov. Ako uviedol majster v, už vyššie citovanom, diele: "táto najvnútornejšia substancia inteligentného prejavu života pociťovaná ako najvyššie Ja sa v parapsychologickom faktore prejavuje ako sebavedomie bez osobitosti."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vlastenectvo je potrebné uzákoňovať na národnom princípe vo forme zákona iba v krajine, kde namiesto polyhistora a významného vedca Mateja Bela je národným hrdinom zlodej z Terchovej. SNS-áci majú zrazu plné ústa USA, opomenúc fakt, že tam je vlastenectvo založené na občianskom a nie národnom princípe. A, iba tak námatkovo, skúsme si porovnať vzájomne otcov zakladateľov (Jefferson, Washington, Hamilton a spol. na jednej strane a Mečiar, Prokeš, Hofbauer, Húska a spol. na druhej). Národný koncept štátu je prežitok z 19. storočia. Slovenská republika je domovom všetkých občanov. Občanov, ktorí tu platia dane, vychovávajú deti a snažia sa žiť podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Bez ohľadu na to, či sú Slováci, Maďari, Nemci alebo Vietnamci. SNSácke heslo "cudzie nechceme, svoje si nedáme" sa už dávno zmenilo na "eurofondy ulejeme, Slotu si nedáme".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo k tomu dodávajú Kocúrkovčania?

"Kocúrkovania majú od pamäti sveta velikú k svojej vlasti a jej slobode, k svojej reči, k svojim obyčajom náklonnosť. No a to by nebolo zle samo v sebe, lenže sú oni v tejto veci opravdoví - Kocúrkovania. I len tie - odpytujem ale ponížene - i len tie nohavice musia mať taký kroj, aký mali ešte za Kakan kráľa. Podľa ich názoru stojí Kocúrkovo práve v samom prostriedku zeme a niet iného jemu rovného mesta." (pokračovanie)

Michal Drotován

Michal Drotován

Bloger 
  • Počet článkov:  245
  •  | 
  • Páči sa:  174x

Starosta mestskej časti Bratislava-Rača. Aktívny občan. Kandidujem ako nestraník v eurovoľbách za Demokratov. Viac o mne na: www.drotovan.sk Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPoznámka pod čiarouPolitikaCestovanieBratislava - RačaEkonomikaMesto BratislavaFotkyNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu