reklama

FELIX – prasa, na ktoré nezabudnem

Na Felixa, ktorého som stretla, nikdy nezabudnem. Stal sa mojou nočnou morou a zároveň aj skúškou trpezlivosti, odvahy, sily bojovať a tešiť sa aj z toho, čo mám. Nemyslela som si, že o ňom raz budem písať. Snažila som sa čo najrýchlejšie zabudnúť. Možno som mu už odpustila, ale asi nezabudnem.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Jedného dňa sa k nám prisťahoval Felix. Nie je dôležité, ako vyzeral, ale ako sa správal. Najprv bol milý, aj keď prehnane ukecaný. Rozprával stále a už vtedy som si všimla, že niečo nie je v poriadku. Najradšej rozprával o sebe a o peniazoch. V prvý deň nám povedal, že ak budeme mať nejaké peniaze, z ktorých budeme chcieť vyčarovať väčší obnos, máme sa na neho obrátiť. On vraj pozná kúzelnícku bandu (tých správnych ľudí), ktorí vedia, ako rozmnožiť peniaze. To bola prvá podozrivá vec. Druhou bolo jeho BMW, ktoré opisoval, že má, ale nikdy sme ho na ňom nevideli. SLOVENSKO POVAŽOVAL ZA KRAJINU Z TRETIEHO SVETA.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prvé mesiace sme mali šťastie, čo sme pochopili až neskôr, pretože v tej dobe sme Felixa videli sporadicky. O tom, že bol doma, svedčili len prihorené hrnce, ktoré plné vody hrdzaveli na linke. Mne sa to hneď nepáčilo, lebo keď som potrebovala nejaký hrniec, musela som pracne odstraňovať nechutnosti, ktoré napáchal niekto iný. Toto však bol raj, v porovnaní s tým, čo prišlo potom.

Začalo to tým, že Felix sa rozišiel s frajerkou. Bol to asi divný rozchod, lebo dlho potom chodila k nám a vykrikovala po ňom, nech jej vráti peniaze, a nebola to malá suma, ktorú chcela naspäť. Raz ho aj kopla a on na ňu zavolal políciu. To však nepomohlo, prišla znova. Bol ešte väčší krik, ale peniaze jej nevrátil. Na ďalší deň som ju stretla, ako u nás chodí po dome, ale nemiešala som sa do toho, veď možno sa udobrili. Ona však išla k nemu do izby a zobrala mu všetky veci na oblečenie. Znova zavolal políciu. Neskôr zmizol kľúč od zadného vchodu (zobrala ho pravdepodobne ona) a my sme si nemohli zamknúť dom. O pár dní zmizlo jeho rádio. Mňa osobne to potešilo, lebo odkedy sa s ňou rozišiel, býval často doma a mučil nás ručiacou hudbou z jeho rádia. To už dávno odo mňa dostal prezývku PRASA. Myslím, že keby ste ho stretli, vedeli by ste o čom hovorím.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Privádzal si do domu stále nejakých kamarátov, každý deň novú frajerku, v obývačke býval jeho bratranec. V nefajčiarskom dome sa začalo fajčiť, piť, drogovať, náš hriankovač mu v núdzi slúžil ako zapaľovač. Z chladničky mizli veci, naše korenia som našla v koši. Začal varievať pre všetkých kamarátov, takže permanentne bol vo všetkých hrncoch pripečený humus a na tom voda. Záchod smrdel, niekto ho totiž opitý vždy očural. Keď sa sprchoval, kúpeľňa bola celá mokrá a voda presakovala až do kuchyne na sporák, čím sa vyhadzovali poistky. Za umývadlom bolo hodené nejaké tričko, ktorým utreli nejakú grcku, smrdelo to tam neuveriteľne. Vtedy som začala používať kúpeľňu len v najnutnejších prípadoch. Obývačka stratila svoje čaro, boli tam pohádzané plechovky, fľaše, obaly z fast-foodových jedál, špaky, špinavé taniere, podlaha bola lepkavá. Ja som bola posledná osoba, ktorá v dome upratovala. Felix s kamarátmi pravidelne prichádzal v noci, keď slušní ľudia už spia, boli opití, hluční. Felix dupal po schodoch ako slon, dvere nezatváral, ale nimi trieskal. Zvyčajne chytil hlad a začal variť (alebo skôr spaľovať), takže ak ma nezobudilo jeho dupanie a búchanie, tak určite smrad jeho spálených pokusov niečo uvariť. Pravidelne pri „varení“ aj zaspal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nakoniec ma už ani nezdravil, a prihovoril sa mi, len keď bol pod vplyvom niečoho omamného a vtedy bol dosť vlezlý. FUJ. Telefonáty majiteľovi domu nepomohli. Neveril nám a hovoril, že Felix je slušný chalan. Pri živote ma držala len myšlienka, že náš odchod odtiaľ sa blíži. V posledný deň nás ešte stihol obrať o nejaké peniaze (nebudem tu teraz rozvádzať ako). Jeho fotku nemám, výzor nechám na vás. Teraz si viac vážim, čo mám, najviac asi to TICHO v noci, cez deň a život bez obáv, že mi doma niečo zmizne.

mary dubekova

mary dubekova

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  1x

naivne optimistická duša Zoznam autorových rubrík:  Cesto-fotenieANGLICKORODINASpoločnosť?Zážitko-noviny

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu