reklama

medicínske snímky

Na výstave Czech Press Photo 2010 na Staroměstskej radnici v Prahe sa vyskytli výborné fotky..Z nepokojov, prírodných katastrof (zemetrasenie na Haiti), zbytočných vojen, zo života, politiky (Ficove povolebné "tváře"- nas**tý), z voľnej prírody, z uzavretej prírody v priestoroch zoo (týrané zvieratá na betónom zaliatych 100 m2), urbanizmu (škatule na pražských predmestiach, každá s bazénom), športu, umenia (na baletných špičkách), absurdností (králičie dostihy na Staroměstskom náměstí v lete)...A Cyklus obrázkov spravených z rontgenových snímok paraolympionikov, športovcov, ktorí majú v sebe šróby, viacero šrób, drôty, až šróbové a drôtené komplexy, bez ktorých by sa už možno nepohli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)
Obrázok blogu

Dobrý nápad. Je zvláštne, ako niečo také bolestivé a smutné (ako som bola viackrát operovaná, tak ma už bolí len pohľad na zjavne viackrát operovanú časť tela) môže byť veľmi efektné a krásne...Také medicínske vynálezy ako rontgen a magnetická rezonancia a CT sú úžasné. Vznikajú krásne fascinujúce obrazy mäkkých i tvrdých tkanív tela..

Prišla som potom domov a špeciálne som si vyhľadala svoje CD so snímkami môjho poškodeného kolena nasnímané vďaka magnetickej rezonancii..Vysokohodnotný cyklus by som to až nazvala...Hodiace sa do modernej obývačky..Majstrovské kúsky 5mm hrubých plátkov. Ako vydarené rytina.....Až mi príde ľúto, že sa táto technika nevyužíva aj na zobrazenie zdravých tkanív -nechcem však nikoho, kto čaká v poradovníku na MRI či CT s problémami už nejaký ten mesiac, vyprovokovať..Len chcem povedať, že by to bol skvost. Sme krásni!.. Asi by som si z toho išla dať spraviť puzzle.

Edita Vyšná

Edita Vyšná

Bloger 
  • Počet článkov:  143
  •  | 
  • Páči sa:  0x

rada píšem.. o veciach, ktoré ma zaujali, oslovili, nahnevali. neznamená to, že to bude niekto ďalší považovať za hodné opisu;) ..na nič nekandidujem, iba by som bola ozaj rada, aby tí, ktorí kandidujú a budú zvolení, získali daný post pre to, lebo to nie sú zlodeji a skorumpované indivíduá, a nie pre to, lebo nimi sú a klamú až moc dobre.preto niektoré tak ladené články. Zoznam autorových rubrík:  envirorozjímanieUSAšportBruselSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu